Claude Lelouch


Claude Barruck Joseph Lelouch (født 30. oktober 1937 i Paris) er en fransk filmregissør.[10]

Claude Lelouch
Claude Lelouch Deauville 2019.jpg
Født30. okt. 1937[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (83 år)
Paris[5]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Filmregissør[6], manusforfatter[6], filmprodusent, skuespiller, kameramann, filmklipper, skribent, filmfotografRediger på Wikidata
Ektefelle Christine Lelouch (1967–), Alessandra Martines (19932009), Marie-Sophie L., Valérie PerrinRediger på Wikidata
Partner(e) Évelyne Bouix (19801985)Rediger på Wikidata
Barn Sarah Lelouch, Salomé LelouchRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Oscar for beste originalmanus, kommandør av Ordre des Arts et des Lettres (1997)[7], offiser av Æreslegionen (2018)[8], kommandør av Kroneordenen (2016)[9], Gullpalmen (1967)Rediger på Wikidata
Signatur
Claude Lelouchs signatur

Filmografi i utvalgRediger

SpillefilmerRediger

  • 1964 : Signalementet (L'amour avec des si...)
  • 1965 : Gangsterskolen (Une fille et des fusils)
  • 1966 : En mann og en kvinne (Un Homme et une Femme)
  • 1967 : Leve for å leve (Vivre pour vivre)
  • 1969 : Livet, kjærligheten, døden (La Vie, l'amour, la mort)
  • 1969 : En mann for meg (Un homme qui me plaît)
  • 1970 : Kjeltringen (Le voyou)
  • 1972 : Penger, penger, penger... (l'Aventure, c'est l'aventure)
  • 1973 : En kvinne og en kjeltring (La bonne année)
  • 1974 : Og nå, min elskede (Toute une Vie)
  • 1975 : Le Chat et la souris
  • 1977 : Ny mann, ny sjanse (Un autre homme, une autre chance)
  • 1979 : To på flukt (A nous deux)
  • 1986 : En mann og en kvinne tyve år senere (Une Homme et une Femme: Vingt ans déjà)
  • 1986 : Attention bandits!
  • 1992 : En vakker historie (La Belle histoire)
  • 1993 : Mye skrik og lite ull (Tout ça... pour ça)
  • 1996 : Menn og kvinner: En bruksanvisning (Hommes femmes: Mode d'emploi)
  • 1998 : Sammentreff og tilfeldigheter (Hasards ou coïncidences)
  • 2007 : Roman De Gare
  • 2010 : Ces amours-là
  • 2015 : Han + henne

Kortfilmer og episodefilmerRediger

  • 1967 : Langt fra Vietnam
  • 1973 : Det viktigste er ikke å vinne
  • 1976 : C'était un rendez-vous
  • 1996 : Lumière og kompani
  • 2002 : 11'0901 - September 11 (delen "France")
  • 2007 : Chacun son cinéma (delen "Cinéma de Boulevard")

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Claude-Lelouch, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 12012002X, besøkt 14. oktober 2015
  3. ^ Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000014179, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Roglo, Roglo person ID p=claude;n=lelouch
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 13. desember 2014
  6. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 24. juni 2015
  7. ^ www.siv.archives-nationales.culture.gouv.fr, besøkt 23. april 2019
  8. ^ Journal officiel de la République française, hefte 161, NOR PREX1815750D, utgitt 14. juli 2018, besøkt 23. april 2019
  9. ^ www.lalibre.be, besøkt 23. april 2019
  10. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger