Charlotte Perrelli

svensk sanger

Charlotte Perrelli (født Nilsson 7. oktober 1974 i Hovmantorp, Kronobergs län) er en svensk danseband- og popsanger som vant Eurovision Song Contest 1999 med låten «Take Me to Your Heaven».

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli 2013-05-28 001.jpg
FødtAnna Jenny Charlotte Nilsson
7. oktober 1974[1]Rediger på Wikidata (46 år)
HovmantorpRediger på Wikidata
Barn Angelo Perelli, Alessio PerelliRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver, plateartistRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Medlem av Anders Engbergs, WizexRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, disco
InstrumentVokal
Stemmetypealt
Aktive år1987
PlateselskapUMG
Nettstedhttp://www.charlotteperrelli.com/
IMDbIMDb

Siden da har Perrelli opptrådt i en rekke programmer i Sverige. Hun deltok også i oppladningsprogrammene foran Eurovision Song Contest. Blant annet som Sveriges panelmedlem i 2007 sammen med Thomas Lundin, Per Sundnes, Eiríkur Hauksson og Adam Duvå Hall. Perrelli var medlem av dette panelet i 2005 og 2007.

15. mars 2008 vant hun Melodifestivalen og representerte Sverige i Eurovision Song Contest 2008 med sangen «Hero» i Beograd, hvor hun endte på 18. pass.

DiskografiRediger

  • 1999 – Charlotte
  • 2001 – Miss Jealousy
  • 2004 – Gone Too Long
  • 2006 – I din röst
  • 2008 – Hero
  • 2008 – Rimfrostjul
  • 2012 – The Girl

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0632185, besøkt 12. august 2015

Eksterne lenkerRediger


Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
  Israel
Dana International med
«Diva»


Vinner av Eurovision Song Contest
1999 med «Take Me to Your Heaven»
Etterfølger :
  Danmark
Olsen Brothers med
«Fly on the Wings of Love»
Forgjenger :
Jill Johnson med
«Kärleken är»


Sverige i Eurovision Song Contest
1999
Etterfølger :
Roger Pontare med
«When Spirits Are Calling My Name»
Forgjenger :
The Ark med
«The Worrying Kind»


Sverige i Eurovision Song Contest
2008
Etterfølger :
Malena Ernman med
«La voix»