Charles Conrad Abbott

Charles Conrad Abbott
PSM V30 D450 Charles Conrad Abbott.jpg
Født4. juni 1843[1][2]Rediger på Wikidata
Trenton[1]Rediger på Wikidata
Død27. juli 1919[3] (76 år)
Bristol[1]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Perelman School of Medicine at the University of PennsylvaniaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Arkeolog[1], naturviter[1], skribent[1], kirurg, lege, zoolog, herpetologRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Charles Conrad Abbott (født 4. juni 1843 i Trenton, New Jersey, død 27. juli 1919 i Bristol, Pennsylvania) var en arkeolog og naturhistoriker fra USA.

BiografiRediger

Han studerte medisin ved University of Pennsylvania School of Medicine.[4] Under den amerikanske borgerkrigen tjenestegjorde han som kirurg i Union Army. Han ble dr. med. på UPenn i 1865.

I 1876 offentliggjorde han oppdagelsen, som seinere er bekreftet av andre arkeologer, rester av menneskelig tilstedeværelse i Delaware River Valley datert til den første eller “Kansan” istid, og fra tidsrommet før istiden da menneskene antas å ha kommet til det nordamerikanske kontinentet. Fra 1876 til 1889 var han assisterende kurator ved Peabody Museum i Cambridge, Massachusetts, som han tilførte en samling av 20 000 arkeologiske prøver; han ga også fritt til andre arkeologiske samlinger.

Han var fjernmedlem av Boston Society of Natural History, medlem av American Philosophical Society i Philadelphia, og medlem av "den kongelige nordlige antikvarforening" i København. Han død i 1919, 76 år gammel, i Bristol, Pennsylvania, hvor han hadde flyttet etter at hjemmet hans i New Jersey brent ned noen få år tidligere.

SkrifterRediger

Boken hans Primitive Industry: Illustrations of the Hand-work in Stone, Bone, and Clay of the Native Races of the Northern Atlantic Seaboard of America (Salem, 1881) ga detaljerte bevis for nærværet av mennesker før istiden i Delaware Valley, og er et verdifullt bidrag til amerikansk arkeologi. Han var velkjent som en hyppig bidragsyter til American Naturalist, Science, Nature, Science News, og Popular Science Monthly. Han ga også ut mange bøker om utendørsobservasjoner, slik som A Naturalist's Rambles about Home (1884).

BibliografiRediger

  • The Stone Age in New Jersey (1875)
  • Upland and Meadow (1886)
  • Waste Land Wanderings (1887)
  • Outings at Odd Times (1890)
  • Recent Archaeological Explorations in the Valley of the Delaware (1892)
  • The Birds About Us (1894)
  • Travels in a Tree-Top (1894)
  • Clear Skies and Cloudy (1899)
  • In Nature's Realm (1900)
  • Rambles of an Idler (1906)
  • Archæologia Nova Cæsarea (1907–09)
  • Ten Years' Diggings in Lenape Land (1901–11)

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f http://findingaids.princeton.edu/names/c32219890c6075adeec1875a1d4b0942, 30. jan. 2017, Princeton University Library, Abbott, Charles C. (Charles Conrad), 1843-1919.
  2. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Charles Conrad Abbott, w6z89b2q
  3. ^ Dictionary of American Biography, 30. jan. 2017, https://archive.org/stream/dictionaryofamer120amer/dictionaryofamer120amer_djvu.txt
  4. ^ Leonard, John William; Marquis, Albert Nelson, redaktører. (1908), Who's who in America, 5, Chicago: Marquis Who's Who, Incorporated, s. 3, http://books.google.com/books?id=eX0QOpl7iBQC&pg=PA3. 

KilderRediger

  Wikikilden: Charles Conrad Abbott – originaltekster av og om forfatteren