Carl Hiaasen

amerikansk skribent
Carl Hiaasen
HiaasenBookSigning.JPG
Født12. mars 1953[1][2][3]Rediger på Wikidata (67 år)
Fort LauderdaleRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Florida, Emory UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, romanforfatter, barnebokforfatter, journalistRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Dilys Award (1992), Rebecca Caudill Young Reader's Book Award (2005)Rediger på Wikidata
Signatur
Carl Hiaasens signatur

Carl Hiaasen (født 12. mars 1953) er en amerikansk forfatter og journalist, født i Plantation, Florida av norsk familie.[4]

Han har skrevet en rekke satiriske romaner med handling fra Florida. Mange av historiene dreier seg om korrupte forretningsfolk og politikere, overgrep mot miljøet og truede (eller truende) dyr. Bøkene er ikke kriminalromaner i vanlig forstand, men en vanlig del av plotet er at noen dør under tragikomiske omstendigheter.

Hiaasen har siden 1976 vært spaltist i avisen The Miami Herald.

BibliografiRediger

RomanerRediger

  • 1981: Powder Burn, sammen med Bill Montalbano
  • 1982: Trap Line, sammen med Bill Montalbano
  • 1984: A Death in China, sammen med Bill Montalbano
  • 1986: Tourist Season (på norsk: Turistsesong, 1992)
  • 1987: Double Whammy (på norsk: Farlig fiske, 1993)
  • 1989: Skin Tight (på norsk: Huden full, 1994)
  • 1991: Native Tongue (på norsk: Hjemme verst, 1995)
  • 1993: Strip Tease (på norsk 1994; filmatisert som Striptease, 1996)
  • 1995: Stormy Weather (på norsk: Bedratt av vinden, 1996)
  • 1996: Naked Came the Manatee (kapittel «The Law of the Jungle»)
  • 1997: Lucky You
  • 2000: Sick Puppy
  • 2002: Basket Case (på norsk: Splitter pine, 2003)
  • 2002: Hoot (under filmatisering; på norsk: Uhu, 2005)
  • 2004: Skinny Dip (på norsk: Nakenbad, 2005)
  • 2005: Flush (på norsk: Rett i dass, 2006)
  • 2006: Nature Girl (på norsk: Et naturbarn, 2007)
  • 2009: Scat (på norsk: Drit og dra, 2009)
  • 2010: Star Island
  • 2013: Bad Monkey

Andre utgivelserRediger

  • 1998: Team Rodent: How Disney Devours the World
  • 1999: Kick Ass: Selected Columns of Carl Hiaasen, redigert av Diane Stevenson
  • 2001: Paradise Screwed: Selected Columns of Carl Hiaasen, redigert av Diane Stevenson
  • 2008: The Downhill Lie

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Carl Hiaasen, 956830
  2. ^ http://web.archive.org/web/20170324034148/http://jeugdliteratuur.org/auteurs/carl-hiaasen
  3. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Carl Hiaasen, w60s07xr
  4. ^ http://www.salon.com/2000/01/31/hiaasen_3/

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger