Camilla Strøm Henriksen

norsk skuespiller

Camilla Strøm Henriksen (født 9. januar 1968 i Oslo) er en norsk skuespiller og regissør.

Camilla Strøm Henriksen
Født9. januar 1968[1][2]Rediger på Wikidata (53 år)
OsloRediger på Wikidata
Mor Elisabeth Strøm HenriksenRediger på Wikidata
Utdannet ved London Film SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmregissør, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle (1990)Rediger på Wikidata
Aktive år1989–
IMDbIMDb

Hun filmdebuterte i En håndfull tid (1989). Hun har også spilt i filmer som Telegrafisten (1993) og Secondløitnanten (1993) og TV-serier som Fortuna (1993), I de beste familier (1994) og Venner og fiender (1998–1999).

Hun er utdannet regissør ved London Film School i 2004 og har siden hatt regi på TV-seriene Hotel Cæsar og Hvaler (2010). Hennes første spillefilm som regissør var dramafilmen Føniks fra 2018 hvor hun også skrev manus.[3][4] Filmen vant en pris under Amandaprisen 2019; beste kvinnelige birolle til Maria Bonnevie, og var også nominert i to kategorier til Kanonprisen 2018.[5]

FilmografiRediger

RegissørRediger

  • 2018 - Føniks (langfilm)
  • 2010 – Hvaler (TV-serie)
  • 2005 – 2014 Hotel Cæsar (TV-serie)
  • 2004 - Night Call (kortfilm)
  • 2002 - Lace (kortfilm)

SkuespillerRediger

FamilieRediger

Hun er datter av dukkespiller Elisabeth Strøm Henriksen, niese av dukkespiller Birgit Strøm og datterdatter av dukkespiller Julian Strøm.[6]

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 404478
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0835602, besøkt 13. juli 2016
  3. ^ «Storeslem til «Ut og stjæle hester» - ble årets film». vg.no. 27. august 2019. Besøkt 20. juli 2020. 
  4. ^ «Føniks». p3.no. 11. oktober 2018. Besøkt 20. juli 2020. 
  5. ^ «Her er de nominerte til Kanonprisen 2019 – Blindsone og Skjelvet leder an». montages.no. 9. februar 2019. Besøkt 20. juli 2020. 
  6. ^ «Camilla Strøm Henriksen». IMDb. Besøkt 11. desember 2017. 

Eksterne lenkerRediger