Brynjulf Jung Tjønn

Brynjulf Jung Tjønn (født 15. november 1980 i Seoul i Sør-Korea) er en norsk forfatter. Fra mars 2023 er han leder i Den norske Forfatterforening.[2]

Brynjulf Jung Tjønn
Født15. nov. 1980[1]Rediger på Wikidata (43 år)
Seoul (Sør-Korea)
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserBrageprisen i barne- og ungdomslitteratur (2013)
Lytternes romanpris (2022)
Nynorsk litteraturpris (2022)

Bakgrunn

rediger

I 1982 ble han adoptert til Norge og Feios i Vik kommune i Sogn og Fjordane fylke. Hans egen livshistorie har inspirert flere av verkene hans.[3]

Forfatterskap

rediger

Han debuterte i 2002 med romanen Eg kom for å elske. I tillegg har han publisert tekster i antologien Signaler 2001. I 2013 fikk han Brageprisen for boken Så vakker du er.[4]

Bibliografi

rediger
  • 2002: Eg kom for å elske (roman)
  • 2008: Lyden av noen som dør (roman)
  • 2009: I morgen skal vi sitte i solen (barnebok), Cappelen Damm
  • 2011: Kinamann (roman)
  • 2012: Fotballskoene.. (barnebok), Cappelen Damm
  • 2013: Så vakker du er (ungdomsbok)
  • 2016: I de dager... (noveller), Verbum
  • 2016: Den finaste historia (barnebok), Cappelen Damm
  • 2017: Alt det lyse og alt det mørke (roman), Cappelen Damm
  • 2018: Smadra (ungdomsbok), Flamme forlag
  • 2019: Garden under jorda (lyrikk)
  • 2021: Kvar dag skal vi vere så modige (roman), Cappelen Damm
  • 2022: Gard er ikkje redd (barnebok), Aschehoug
  • 2022: Kvit, norsk mann (lyrikk), Cappelen Damm
  • 2022: I de dager. Til refleksjon og ettertanke, julen 2022, Verbum

Priser og utmerkelser

rediger

Referanser

rediger
  1. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Brynjulf_Jung_Tjønn[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Egeland, Tom (24. mars 2023). «Lederskifte i DnF – her er årsmøtet oppsummert». Den norske Forfatterforening. Besøkt 31. mars 2023. 
  3. ^ «Portrettet: Brynjulf Jung Tjønn: – Alt jeg ikke vet om mine første år, bruker jeg i skrivingen». A-magasinet (www.aftenposten.no). Aftenposten. 4. februar 2023. Besøkt 24. august 2023. 
  4. ^ Vakker og lågmælt, VG, 21. april 2017
  5. ^ Litteraturredaksjonen (19. februar 2022). «Vann P2-lyttaranes romanpris: – Frykta boka skulle få juling». NRK (norsk nynorsk). Besøkt 18. april 2022. 

Kilder

rediger

Eksterne lenker

rediger
Forrige mottaker:
Olaug Nilssen
Vinner av P2-lytternes romanpris
Neste mottaker:
Leander Djønne