Bror Hagemann

norsk forfatter og musiker

Bror Hagemann (født 11. august 1953) er en norsk romanforfatter og jazztrompetist.

Bror Hagemann
Født11. aug. 1953[1]Rediger på Wikidata (68 år)
Beskjeftigelse ManusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Bror Hagemann vokste opp rundt omkring på Østlandet i en akademisk nomadefamilie. Jobbet i en tiårsperiode som jazzmusiker i Bergen og Oslo. Plateeksempel: Anti-therapy, Oslo 13 – Odin 1983. Hovedfag i musikkvitenskap ved universitetet i Oslo med emnene jazzhistorie og impresjonisme i musikken. Sitt litterære gjennombrudd fikk han med romanen De blyges hus fra 2002. Om denne skrev Cathrine Krøger, Dagbladet: «...en helt utsøkt roman som burde gi Hagemann den posisjonen han fortjener i norsk litteratur». Sindre Hovdenakk (VG) sier om den nest siste romanen, Hvit natt: «Bror Hagemann har skrevet en uhyggelig bra roman om ensomhet, avvisning og barns uendelige sårbarhet», og gir boka terningkast 6.

Hagemann har også skrevet manus til flere TV-serier.

BibliografiRediger

  • Freelancer. 1985
  • Noen som Angela . 1989
  • Bak lyset. 1991
  • Duo med Scott. 1994
  • Rød java. 1998
  • De blyges hus. 2002
  • Glemselens gate. 2004
  • Hvit natt. 2006
  • Eyla. 2008
  • De stillferdige. 2012
  • Jakman, roman, Tiden. 2014
  • Syng meg vekk, roman, 2016
  • Leo, roman, 2017

FilmografiRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Bror_Hagemann[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger