Brigade combat team

Et brigade combat team, forkortet BCT, er det minste deployerbare manøverforbandet i den amerikanske hæren, og har nok støttelementer, som stridstren og artilleri, til at den kan operere uavhengig av den overliggende divisjonen.

Over 4000 medlemmer av 1st BCT, 34th Infantry Division, i en spesialformasjon i forbindelse med en avgangsseremoni.

En BCT består av en mobil brigade av en bestemt våpenart med tilknyttede støttefunksjoner som logistikk, artilleri og annen støtte. De kommanderes som regel av en oberst (O-6), i noen sjeldne tilfeller vil sjefen være brigader. BCT-ene inneholder organisk artilleristøtte, som tidligere ble mottatt fra divisjonsartilleriet (DIVARTY).

For tiden[når?] er den amerikanske hæren igang med å konvertere sine brigader i det nye brigade combat team-programmet. I dette programmet vil divisjoner som vanligvis ikke deployerer enkelte brigader på grunn av manglende integrert støtte (såsom 1st Armored Division, 25th Infantry Division osv.) har blitt restrukturert, hvilket gir dem muligheten til å deployere en eller flere BCT'er overalt i verden. Disse BCT'ene vil kunne stå på egne ben akkurat som en mini-divisjon, men soldatene tilordnet en BCT skal tjenestegjøre i sin enhet i 3 år. Dette er ment å fremme beredskap og forbedre samholdet i enheten.

Se også rediger