Bond (band)

Bond er en britisk-australsk strykekvartett med et repertoar bestående av hovedsaklig klassisk musikk, folkemusikk og populærmusikk arrangert for strykekvartett og støttende instrument. Bond skriver sitt navn med kun små bokstaver – bond – eller versalerBOND – for å ikke være i konflikt med rettighetene till 007 James Bond.

bond
Bond logo.svg
(Skrives bond med liten b som i logoen)
Opphav, Australia (2000)
Periode2000 –
SjangerKlassisk crossover-Klassisk musikk-Elektronisk musikk
Aktive år2000
PlateselskapMCA Music Inc., Decca Records
Nettstedhttp://www.bondquartet.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Elspeth Hanson
Eos Counsell
Tania Davis
Gay-Yee Westerhoff
Tidligere medlemmer
Haylie Ecker


For andre betydninger, se: Bond

I år 2000 debuterte bond med sitt første album Born, samt på scenen i Royal Albert Hall. De har også opptrådt med det nederlandske Johann Strauss Orchestra med sin grunnlegger og dirigent André Rieu.[1] De har oppmerksomhet både grunnet sin musikk og sine opptredener.[2]

Bond på Metrocentre i Gateshead, England 2009

GruppemedlemmerRediger

Nåværende medlemmer
  • Eos Counsell – fiolin (2000–)
  • Tania Davis – bratsj (2000–2007), fiolin (2007–)
  • Gay-Yee Westerhoff – cello (2000–)
  • Elspeth Hanson (erstattet Haylie Ecker) – bratsj (2007–)
Tidligere medlem
  • Haylie Ecker – fiolin (2000–2007)

GalleriRediger

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • Born (2000)
  • Shine (2002)
  • Classified (2004)
  • Play (2011)

SamlealbumRediger

  • Bond (2001)
  • Remixed (2003)
  • Explosive: The Best of Bond (2005)

SinglerRediger

  • "Victory (Bond song)"
  • "Wintersun (song)"
  • "Viva!/Wintersun"
  • "Shine"
  • "Fuego (Bond song)"
  • "Speed"
  • "Atlanta/Time"
  • "Viva!/Victory"
  • "Explosive/Adagio for Strings"
  • "Fly Robin Fly"
  • "I can't Wait (2019)"
  • "Panthera (2019)"
  • "Zadok The Priestess (2020)"
  • "Come Home (2020)"

DVD-erRediger

  • Live at the Royal Albert Hall
  • Bond: Video Clip Collection

FilmopptredenRediger

AnnetRediger

  • Raymond Weil (2001)
  • Fab Field's Mix (2003)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

(en) Bond (musical group) – kategori av bilder, video eller lyd på Commons