Bjørn Arild Ersland

Bjørn Arild Ersland
Bjørn Arild Ersland.JPG
Født29. september 1965Rediger på Wikidata (54 år)
MandalRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i Oslo, Westerdals Oslo School of Arts, Communication and TechnologyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse ForfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Skolebibliotekarforeningens litteraturpris (2009)Rediger på Wikidata

Bjørn Arild Hansen Ersland (født 29. september 1965 i Mandal) er en norsk forfatter.

Han er utdannet cand.phil. med hovedfag i etnologi ved Universitetet i Oslo. I tillegg har han gått på tekstlinja ved Westerdals reklameskole i Oslo.

Erslands forfatterskap omfatter bøker for alle aldre, men mest for barn og ungdom. Han har skrevet flere billedbøker og illustrerte faktabøker. Et av områdene han skrev mye om tidlig i karrieren var kystkultur. I 2016 debuterte han som romanforfatter for voksne med boken Store hendelser i liten skala.[1]

Bjørn Arild Ersland bor i Stavanger.

BibliografiRediger

  • 1999: Båtbyggeren Bjarne Aas
  • 1999: Fyrene rundt Norges sydspiss
  • 2002: Hugo og gressklipperen – billedbok illustrert av Annlaug Auestad
  • 2003: Hugo gjør hærverk – billedbok illustrert av Annlaug Auestad
  • 2003: Kjell Otto og fyret – illustrert av Annlaug Auestad
  • 2004: Tigli – billedbok illustrert av Annlaug Auestad
  • 2005: Tor og traktoren – illustrert av Lars M. Aurtande
  • 2005: På jakt etter gull og gråstein – illustrert av Annlaug Auestad (utgitt på dansk 2007)
  • 2006: Seilerne – Stavanger seilforening 1906-2006
  • 2006: Sageren – billedbok illustrert av Lars M. Aurtande
  • 2007: Pølseidioten – illustrert av Annlaug Auestad (utgitt på dansk 2008 som Brusebad og magiske stråler)
  • 2007: Modellbyggeren – illustrert av Lars M. Aurtande
  • 2008: Bygdepolitikk – en dokumentar
  • 2008: Onkel Arne – moderne fiskerier – illustrert av Annlaug Auestad
  • 2008: Dr. Løvlands vindfelle – billedbok illustrert av Marvin Halleraker
  • 2008: Hevn! – illustrert av Berit Sømme
  • 2009: Onkel og Knut – i «Leseløve»-serien – illustrert av Annlaug Auestad
  • 2009: Det første barnet på månen – billedbok illustrert av Lars M. Aurtande
  • 2009: Kulturhistorisk havnelandskap – 20 år på Engøyholmen
  • 2010: Glassklokken – barnebok, Cappelen Damm
  • 2010: Tyvene i treet – barnebok, Cappelen Damm
  • 2011: 27 grader på stranda – barnebok, Cappelen Damm
  • 2011: Emilie selger en gutt – barnebok, Cappelen Damm
  • 2011: Pølseidioten – barnebok, Cappelen Damm
  • 2011: Gjøken – fagbok for barn, Mangschou
  • 2012: Emilie lager en katt – barnebok, Cappelen Damm
  • 2012: Emilie finner en saksbarnebok, Cappelen Damm
  • 2013: Nysgjerrig på bakterier – fagbok for barn og ungdom, Mangschou
  • 2013: Kunst – fagbok for barn og ungdom, Mangschou
  • 2013: Dagen vi drømte om – medforfatter, barnebok, Cappelen Damm
  • 2014: Morfars motorsag – billedbok, Cappelen Damm
  • 2014: Hoggormen – billedbok, Cappelen Damm
  • 2015: Naboen er en heks – billedbok, Cappelen Damm
  • 2016: Store hendelser i liten skala – roman, Pelikanen Forlag
  • 2016: Hvor gammel blir en tiger? – fagbok for barn og unge, Cappelen Damm
  • 2016: Inn i skogen – tilrettelagt enkel tekst; fotografier ved Lene Ask, No comprendo
  • 2017: Hårfagre – roman, Pelikanen Forlag

DiskografiRediger

Litterære priser og nominasjoner (utvalg)Rediger

TildelingerRediger

  • 2009: Odd Noregers litteraturstipend for sakprosa og kritikk
  • 2009: Skolebibliotekarprisen for sitt samlede forfatterskap

NominasjonerRediger

  • Brageprisen, klassen for barne- og ungdomslitteratur:
    • 2008: Onkel Arne. Moderne fiskerier
    • 2010: Fengslet : en bok om å sitte inne (illustrert av Asbjørn Jensen)
    • 2011: Gjøken (illustrert av Hilde Kramer)
  • Kritikerprisen for beste barnebok utgitt i 2009: Det første barnet i verdensrommet (sammen med Lars Aurtande)
  • Kulturdepartementets bildebokpris:
    • 2007: for beste bildebok utgitt i 2006: Sageren (sammen med Lars Aurtande)
    • 2008: for beste bildebok utgitt i 2007: Modellbyggeren (sammen med Lars Aurtande)
    • 2010: for beste bildebok utgitt i 2009: Det første barnet på månen (sammen med Lars Aurtande)
  • Sørlandets litteraturpris:
    • 2003: Hugo og gressklipperen (illustrert av Annlaug Auestad)
    • 2005: Tigli
    • 2006: Tor og traktoren
    • 2013: i klassen for sakprosa: Bakterier i «Nysgjerrig på»-serien
    • 2018: Hårfagre

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger