Beate Arnestad

norsk filmregissør og -produsent

Beate Arnestad (født 1957) er en norsk regissør og filmskaper, kjent for flere internasjonale dokumentarfilmer. Hun har lang fartstid i NRK. I 2007 kom Min datter terroristen, en dokumentarfilm om to kvinnelige selvmordsbombere. Filmen kan sees som et stykke pionérarbeid fra Arnestad. Hun fikk et unikt innblikk i de tamilske tigrenes miljø og kamp [2] . Filmen har vært forsøkt stoppet av Sri Lankeske myndigheter. Arnestad selv mener dette ikke er en politisk film, men en film om mennesker.[3] Sannhetens mange ansikter (2012) handler om rettssaken etter folkemordet i Rwanda. Arnestad fikk adgang til rettssalen i Arusha (Tanzania) og følger der saken mot en katolsk prest som er tiltalt for medvirkning til folkemordet.[4]

Beate Arnestad
Født1957Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør[1], filmprodusent[1]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Arizona State University[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

FilmografiRediger

RegiRediger

  • Tvunget til taushet (2012)
  • Sannhetens mange ansikter (2012)
  • Min datter terroristen (2007; TV)
  • Der bølgene synger (2002; TV)

ManusRediger

  • Tvunget til taushet (2012)
  • Sannhetens mange ansikter (2012)
  • Min datter terroristen (2007; TV)
  • Der bølgene synger (2002; TV)

ReferanserRediger

  1. ^ a b c www.nordicwomeninfilm.com
  2. ^ «Min datter terroristen». Besøkt 18.11.2018. 
  3. ^ Morten Ruud (24.06.2008). «Ville stoppe norsk dokumentarfilm». Besøkt 18.11.2018. 
  4. ^ Truls Lie (06.10.2010). «Beate Arnestads jakt på sannheten». Besøkt 18.11.2018. 

Eksterne lenkerRediger