Barry Levinson

Barry Levinson
Barry Levinson Shankbone 2009 Tribeca.jpg
Født6. april 1942[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (78 år)
Baltimore[5]Rediger på Wikidata
Ektefelle Valerie Curtin (19751982)Rediger på Wikidata
Barn Sam LevinsonRediger på Wikidata
Utdannet ved Baltimore City Community CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter[6], skuespiller, filmprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Laurel Award for Screenwriting Achievement (2010), Writers Guild of America Award, Directors Guild of America Award, Oscar for beste regiRediger på Wikidata

Barry Levinson (født 6. april 1942 i Baltimore i Maryland) er en amerikansk regissør.

Han vant Oscar for beste regi med filmen Rain Man (1988).

FilmografiRediger

  • Diner (1982) (Writer/Director) (1 Oscarnominasjon)
  • The Natural (1984) (Director) (4 Oscarnominasjoner)
  • Young Sherlock Holmes (1985) (1 Oscarnominasjon)
  • Tin Men (1987)
  • Good Morning, Vietnam (1987) (1 Oscarnominasjon)
  • Rain Man (1988) (8 Oscarnominasjoner, 4 priser)
  • Avalon (1990) (4 Oscarnominasjoner)
  • Bugsy (1991) (10 Oscarnominasjoner, 2 priser)
  • Toys (1992) (2 Oscarnominasjoner)
  • Jimmy Hollywood (1994)
  • Disclosure (1994)
  • Sleepers (1996) (1 Oscarnominasjon)
  • Wag the Dog (1997) (2 Oscarnominasjoner)
  • Sphere (1998)
  • Liberty Heights (1999)
  • An Everlasting Piece (2000)
  • Bandits (2001)
  • Envy (2004)
  • Man of the Year (2006)
  • What Just Happened (2008)
  • The Bay (2012)
  • The Humbling (2014)
  • Rock the Kasbah (2015)

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Barry Levinson, biography/Barry-Levinson
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  3. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Barry Levinson, levinson-barry
  4. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Barry Levinson, 00000019924
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, 24. jun. 2015

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en regissør er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.