Åpne hovedmenyen
Barry Levinson
Barry Levinson Shankbone 2009 Tribeca.jpg
Født6. april 1942[1][2][3][4] (77 år)
Baltimore[5]
Ektefelle Valerie Curtin (19751982)
Utdannet ved Baltimore City Community College
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, skuespiller, filmprodusent
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Laurel Award for Screenwriting Achievement (2010), Writers Guild of America Award, Directors Guild of America Award, Oscar for beste regi

Barry Levinson (født 6. april 1942 i Baltimore i Maryland) er en amerikansk regissør.

Han vant Oscar for beste regi med filmen Rain Man (1988).

FilmografiRediger

  • Diner (1982) (Writer/Director) (1 Oscarnominasjon)
  • The Natural (1984) (Director) (4 Oscarnominasjoner)
  • Young Sherlock Holmes (1985) (1 Oscarnominasjon)
  • Tin Men (1987)
  • Good Morning, Vietnam (1987) (1 Oscarnominasjon)
  • Rain Man (1988) (8 Oscarnominasjoner, 4 priser)
  • Avalon (1990) (4 Oscarnominasjoner)
  • Bugsy (1991) (10 Oscarnominasjoner, 2 priser)
  • Toys (1992) (2 Oscarnominasjoner)
  • Jimmy Hollywood (1994)
  • Disclosure (1994)
  • Sleepers (1996) (1 Oscarnominasjon)
  • Wag the Dog (1997) (2 Oscarnominasjoner)
  • Sphere (1998)
  • Liberty Heights (1999)
  • An Everlasting Piece (2000)
  • Bandits (2001)
  • Envy (2004)
  • Man of the Year (2006)
  • What Just Happened (2008)
  • The Bay (2012)
  • The Humbling (2014)
  • Rock the Kasbah (2015)

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en regissør er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Barry Levinson, biography/Barry-Levinson
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  3. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Barry Levinson, 48f70babc72e418aa07d250ff3eae037
  4. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Barry Levinson, 254499
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014