Astrid Hjertenæs Andersen

norsk poet og skribent
Astrid Hjertenæs Andersen
Født5. september 1915[1][2][3]Rediger på Wikidata
Horten[4]Rediger på Wikidata
Død21. april 1985[1][2][3]Rediger på Wikidata (69 år)
ReRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Doblougprisen (1984), Det Norske Akademis Pris (1984), Riksmålsforbundets litteraturpris (1976)Rediger på Wikidata

Astrid Hjertenæs Andersen (født 5. september 1915 i Horten, død 21. april 1985) var en norsk forfatter og lyriker. Hun regnes som en av de sentrale norske lyrikerne i etterkrigstiden. I tillegg til sitt eget forfatterskap gjendiktet Andersen fra ungarsk.

BibliografiRediger

  • De ville traner – dikt (1945)
  • De unge søylene – dikt (1948)
  • Skilpaddehagen – dikt (1950)
  • Strandens kvinner – dikt (1955)
  • Vandrersken – dikt (1957)
  • Pastoraler – dikt (1960)
  • Treklang – dikt i utvalg (1963) (sammen med Astrid Tollefsen og Gunvor Hofmo)
  • Frokost i det grønne – dikt (1964)
  • Dr. Gnomen – dikt (1967)
  • Hyrdefløyten – epistler fra Algerie – reiseskildring 1968)
  • Som en vår – dikt i utvalg (1970)
  • Rosenbusken – dikt (1972)
  • Svaner og nåtid – epistler fra Island – reiseskildring (1973)
  • Et våroffer – dikt (1976)
  • De tyve landskaper – dikt (1980)
  • Samlede dikt – dikt (1985)

DiskografiRediger

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 14. aug. 2015, 135763878
  2. ^ a b Store norske leksikon, Astrid Hjertenæs Andersen, Astrid_Hjertenæs_Andersen
  3. ^ a b Norsk biografisk leksikon, 9. okt. 2017, Astrid Gerd Judith Hjertenæs Andersen, Astrid_Andersen
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Stein Mehren
Vinner av Kritikerprisen
Neste mottaker:
Alfred Hauge
Forrige mottaker:
Marie Takvam
Norsk vinner av Doblougprisen
Neste mottaker:
Arnljot Eggen og
Bergljot Hobæk Haff