Åpne hovedmenyen

Astrid Hjertenæs Andersen

norsk poet og skribent
Astrid Hjertenæs Andersen
Født5. september 1915
Horten
Død21. april 1985 (69 år)
Re
Beskjeftigelse Skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Doblougprisen (1984), Det Norske Akademis Pris (1984), Riksmålsforbundets litteraturpris (1976)

Astrid Hjertenæs Andersen (født 5. september 1915 i Horten, død 21. april 1985) var en norsk forfatter og lyriker. Hun regnes som en av de sentrale norske lyrikerne i etterkrigstiden. I tillegg til sitt eget forfatterskap gjendiktet Andersen fra ungarsk.

Innhold

BibliografiRediger

  • De ville traner – dikt (1945)
  • De unge søylene – dikt (1948)
  • Skilpaddehagen – dikt (1950)
  • Strandens kvinner – dikt (1955)
  • Vandrersken – dikt (1957)
  • Pastoraler – dikt (1960)
  • Treklang – dikt i utvalg (1963) (sammen med Astrid Tollefsen og Gunvor Hofmo)
  • Frokost i det grønne – dikt (1964)
  • Dr. Gnomen – dikt (1967)
  • Hyrdefløyten – epistler fra Algerie – reiseskildring 1968)
  • Som en vår – dikt i utvalg (1970)
  • Rosenbusken – dikt (1972)
  • Svaner og nåtid – epistler fra Island – reiseskildring (1973)
  • Et våroffer – dikt (1976)
  • De tyve landskaper – dikt (1980)
  • Samlede dikt – dikt (1985)

DiskografiRediger

PriserRediger

Eksterne lenkerRediger