Åpne hovedmenyen

Astrid Hjertenæs Andersen

norsk poet og skribent
Astrid Hjertenæs Andersen
Født5. september 1915[1][2][3]
Horten[4]
Død21. april 1985[1][2][3] (69 år)
Re
Beskjeftigelse Skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Doblougprisen (1984), Det Norske Akademis Pris (1984), Riksmålsforbundets litteraturpris (1976)

Astrid Hjertenæs Andersen (født 5. september 1915 i Horten, død 21. april 1985) var en norsk forfatter og lyriker. Hun regnes som en av de sentrale norske lyrikerne i etterkrigstiden. I tillegg til sitt eget forfatterskap gjendiktet Andersen fra ungarsk.

BibliografiRediger

  • De ville traner – dikt (1945)
  • De unge søylene – dikt (1948)
  • Skilpaddehagen – dikt (1950)
  • Strandens kvinner – dikt (1955)
  • Vandrersken – dikt (1957)
  • Pastoraler – dikt (1960)
  • Treklang – dikt i utvalg (1963) (sammen med Astrid Tollefsen og Gunvor Hofmo)
  • Frokost i det grønne – dikt (1964)
  • Dr. Gnomen – dikt (1967)
  • Hyrdefløyten – epistler fra Algerie – reiseskildring 1968)
  • Som en vår – dikt i utvalg (1970)
  • Rosenbusken – dikt (1972)
  • Svaner og nåtid – epistler fra Island – reiseskildring (1973)
  • Et våroffer – dikt (1976)
  • De tyve landskaper – dikt (1980)
  • Samlede dikt – dikt (1985)

DiskografiRediger

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 14. aug. 2015, 135763878
  2. ^ a b Store norske leksikon, Astrid Hjertenæs Andersen, Astrid_Hjertenæs_Andersen
  3. ^ a b Norsk biografisk leksikon, 9. okt. 2017, Astrid Gerd Judith Hjertenæs Andersen, Astrid_Andersen
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014

Eksterne lenkerRediger