Åpne hovedmenyen
Arthur Conley
Arthur Conley.png
Født4. januar 1946[1][2][3]
Atlanta
Død17. november 2003[2][3] (57 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet USA

Arthur Conley (født 4. januar 1946 i Atlanta, Georgia, USA, død 16. november 2003 i Ruurlo, Nederland) var sanger.

Conley startet sin karriere på slutten av 1950-tallet og var sterkt inspirert av Sam Cooke. Han var en god venn av Otis Redding, og sammen skrev de låten «Sweet Soul Music» som han fikk en stor hit med i 1967. Etter dette fikk han aldri noen større hiter igjen.

Conley var homofil, men aldri åpen om sin legning.[trenger referanse] Legningen var en hindring for videre suksess i USA og en av grunnene til at han flyttet til Europa der han også skiftet navn til Lee Roberts.[trenger referanse] I Europa var det ingen som visste hvem Lee Roberts var og han kunnne leve et rolig i Nederland der ingen brydde seg om hans legning. Han forlot musikkbransjen i 1988.[trenger referanse]

DiskografiRediger

  • 1969 The Soul Clan
  • 1969 More Sweet Soul
  • 1968 Soul Directions
  • 1967 Sweet Soul Music
  • 1967 Shake Rattle & Roll

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 3. mai 2014
  2. ^ a b data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb13946791g
  3. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Arthur Conley, 8103740