Åpne hovedmenyen
Arne Johnsson
Født1950
Madesjö församling
Beskjeftigelse poet,
bibliotekar,
litteraturkritiker
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser
DebutFörvandlingar (1985)

Arne Johnsson (født 1950 i Madesjö i Småland) er en svensk poet, bibliotekar og litteraturkritiker. Han bor nå i Lindesberg i Örebro län, som han flyttet til i 1977.

Johnsson debuterte som forfatter i 1985 og har etter det gitt ut ni diktsamlinger (høsten 2007).

I 2012 ble han tildelt den svenske medaljen Litteris et Artibus.[1]

BibliografiRediger

Årstall Tittel
2007 Bäras utan namn till natt till morgon
2004 Där med längtan spilld ut i larmet
2002 Del av detta och avskild som alla
2000 För länge sedan var vi vid en sjö
1998 Marken lyste även i drömmen
1995 Storm av samtidighet. Dikt 1985-1995
1994 Fåglarnas eldhuvuden
1992 Dess ande kysst
1988 Ett paradis, trängt
1986 Himmelsfärd (snart grönskar alla träd)
1985 Förvandlingar

Utenom disse har Arne Johnsson også utgitt en cd-plate med dikt (och som en drömmande är du, 1999) og to essaysamlinger.

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ Kungen delade ut medaljer, Sveriges kungahus.