Apl.de.ap

amerikansk musiker
Apl.de.ap
Apl de ap 061014 1.jpg
Født28. november 1974[1]Rediger på Wikidata (45 år)
AngelesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, rapper, sanger, plateprodusent, skuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av The Black Eyed PeasRediger på Wikidata
OpphavLos Angeles
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Apl.de.ap
SjangerHiphop, hiphop
InstrumentVokal, sang
Aktive år1988
PlateselskapRuthless
Nettstedhttp://www.apldeapnews.com
IMDbIMDb

Allan Pineda Lindo, (født 28. november 1974 i Pampanga, Filippinene) kjent under artistnavnet apl.de.ap, er en amerikansk musiker og medlem i Black Eyed Peas.

BakgrunnRediger

Lindo ble født i Sapang Bato, Angeles City, Pampanga, på Filippinene. Hans mor er filippinsk, og hans far var en afro-amerikaner, som forlot familien kort tid etter at han var født. Han ble senere sponset gjennom Pearl S. Buck Foundation, en organisasjon som bistår foreldreløse asiatisk-amerikanske barn.

Han kom i kontakt med sin personlige sponsor, Joe Ben Hudgens, gjennom et a dollar-a-day-program. Han ble som 11-åring sendt til USA for behandling for Nystagmus, ufrivillige øyebevegelser. I løpet av oppholdet i USA ble det iverksatt en prosess der Hudgens ble mer involvert i Lindos liv, og etter tre år, da Lindo var 14 år, ble han offisielt adoptert av Hudgens og bosatte seg i Los Angeles, USA.

I Los Angeles gikk han på John Marshall High School, hvor han møtte William Adams (will.i.am), nevøen til Hudgens' romkamerat.

DiskografiRediger

Studioalbum
  • 1998: Behind the Front
  • 2000: Bridging the Gap
  • 2003: Elephunk
  • 2005: Monkey Business
  • 2009: The E.N.D (The Energy Never Dies)
Samlealbum
  • 2005: Black Eyed Peas – iTunes Originals
  • 2006: Renegotiations: The Remixes
  • 2006: iTunes Essentials
DVD
  • 2004: Behind the Bridge to Elephunk
  • 2006: Bring in the Noise, Bring in the Phunk
  • 2006: Live from Sydney to Vegas

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD, Apl.de.Ap, 38744

Eksterne lenkerRediger