Annsofi Pettersen

norsk sanger
Annsofi Klevfoss (født Pettersen)
Født16. juli 1994Rediger på Wikidata (25 år)
Beskjeftigelse Sanger
Komponist
Nasjonalitet Norge norsk
Musikalsk karriere
KallenavnAnnsofi
SjangerPop
soul
Instrumentvokal
piano
Stemmetypealt
Aktive år2010 -
PlateselskapSony Music
Lydmuren
Soundbay Records
Beauticool Music

Annsofi Klevfoss (født Annsofi Pettersen 16. juli 1994) er en norsk artist fra Sarpsborg, best kjent under artistnavnet Annsofi.

Etter å ha vunnet Det store korslaget med Åge Sten Nilsens kor Team Åge i 2010[1], kom hun senere samme år på tredjeplass i X Factor[2]. Hun ble i finalen slått av Hans Bollandsås (1.-plass) og Atle Pettersen (2.-plass). På det platina-selgende albumet X Faktor 2010, bidro hun med låten Impossible. I kjølvannet av konkurransen slapp hun solosingelen What You're Made Of. I 2011 deltok hun på singelen The Treasure med Team Åge, slapp solosingelen Superfixation, og bidro som én av flere artister på singelen Tribute To The Innocent, utgitt til minne om ofrene for 22. juli-tragedien[3][4]. På Alexander Rybaks julealbum Christmastales, utgitt november 2012, synger hun duett med Alexander Rybak på Baby It's Cold Outside[5]. 23. januar 2013 ble det kjent at hun skulle delta i Melodi Grand Prix med bidraget "I'm With You", skrevet av Rybak. Etter å ha gått videre fra delfinalen i Florø 26. januar, kom hun til slutt til gullfinalen i Oslo Spektrum to uker senere[6]. I 2014 ble Annsofi offisiell ambassadør for antimobbekampanjen Bruk Hue i regi av blant andre Telenor og Røde Kors[7][8], og opptrådte i den forbindelse blant annet på Nobels Fredssenter[9] og NRK Super[10], samt på verdens største mønstring mot nettmobbing i Telenor Arena[11]. I 2015 ga hun ut singelen On For You, som ble fremført live på God Morgen Norge. Siden har hun gitt ut singlene On Fire (med Östberg), If Roses Still Find Their Way Through The Ground (med JP Paulsen), St Mary (med JP Paulsen) og Oh Holy Night[12].

Diskografi[13]Rediger

Singler
  • 2010: Diverse artister: X Faktor 2010 (med låten Impossible) (album)
  • 2010: What You're Made Of (singel)
  • 2011: Team Åge: The Treasure (singel)
  • 2011: Superfixation (singel)
  • 2011: Diverse artister: Tribute To The Innocent (singel)
  • 2011: Alexander Rybak: Christmastales (duettpartner på låten Baby It's Cold Outside) (album)
  • 2013: I'm With You (singel)
  • 2013: Before I go (singel)
  • 2013: Don't Slaughter Me (singel)
  • 2015: On For You (singel)
  • 2016: Östberg: On Fire (gjesteartist) (singel)
  • 2017: If Roses Still Find Their Way Through The Ground (duett med JP Paulsen) (singel)
  • 2018: JP Paulsen: St Mary (duettpartner) (singel)
  • 2018: Oh Holy Night (singel)
  • 2020: annsofi & me: I Wanna Be Somebody (singel)

Utmerkelser, priser og konkurranserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ AS, TV 2. «Her synger X Factor-Annsofi til seier i Korslaget». TV 2. Besøkt 21. april 2020. 
  2. ^ «Annsofi ute av «X Factor»-finalen: - Ikke meningen at 16-åringer skal vinne». www.vg.no. Besøkt 21. april 2020. 
  3. ^ «Er med på minnesang». www.sa.no (norsk). 28. august 2011. Besøkt 21. april 2020. 
  4. ^ «Music for everyone.». www.spotify.com (engelsk). Besøkt 21. april 2020. 
  5. ^ «Music for everyone.». www.spotify.com (engelsk). Besøkt 21. april 2020. 
  6. ^ Hekkli, Lina; Norderhaug, Martin (9. februar 2013). «Fikk du med deg Se og Hørs MGP-studio?». seher.no (norsk). Besøkt 21. april 2020. 
  7. ^ «Annsofi synger ut mot mobbing». Telenor Group (norsk). 29. januar 2014. Besøkt 21. april 2020. 
  8. ^ Journalist, Thomas Olsen. «Annsofi Pettersen synger ut mot nettmobberne». Aftenposten. Besøkt 21. april 2020. 
  9. ^ «Debatt om nettmobbing p? Nobels Fredssenter: Hva skal til?». Politikk og Sosiale sp?rsm?l. 23. september 2014. Besøkt 21. april 2020. 
  10. ^ «Supernytt - Annsofi synger mot mobbing». Besøkt 21. april 2020. 
  11. ^ «Verdens største mønstring mot nettmobbing i Telenor Arena». www.telenor.no. Besøkt 21. april 2020. 
  12. ^ «Music for everyone.». www.spotify.com (engelsk). Besøkt 21. april 2020. 
  13. ^ «Music for everyone.». www.spotify.com (engelsk). Besøkt 21. april 2020. 
  14. ^ AS, TV 2. «Her synger X Factor-Annsofi til seier i Korslaget». TV 2. Besøkt 21. april 2020. 
  15. ^ «Annsofi ute av «X Factor»-finalen: - Ikke meningen at 16-åringer skal vinne». www.vg.no. Besøkt 21. april 2020. 
  16. ^ Hekkli, Lina; Norderhaug, Martin (9. februar 2013). «Fikk du med deg Se og Hørs MGP-studio?». seher.no (norsk). Besøkt 21. april 2020.