Ellen F. Steinberg, mest kjent under artistnavnet Annie Sprinkle og Annie M. Sprinkle (født 23. juli 1954 i Philadelphia, Pennsylvania) er en tidligere amerikansk prostituert, pornofilmskuespiller, pornofilmprodusent. Hun forlot bransjen til fordel for kunststudier, og kaller seg nå pornoaktivist og performance-kunstner.

Annie Sprinkle
Annie Sprinkle, 2005.
FødtEllen F. Steinberg
23. juli 1954 (69 år)
Philadelphia, Pennsylvania, USA
BeskjeftigelsePornografisk skuespiller, TV-programleder, koreograf, skuespiller, skribent, seksualpedagog, prostituert, filmskuespiller, sykepleier, fotograf, performancekunstner Rediger på Wikidata
Utdannet vedInstitute for Advanced Study of Human Sexuality
EktefelleElizabeth Stephens
NasjonalitetUSA
UtmerkelserAVN Hall of Fame
Guggenheim-stipendiet (2021)[1][2]
Aktive år1972
Nettstedhttp://www.anniesprinkle.org
IMDbIMDb

Sprinkle besøkte Oslo i 2002 der hun deltok i NRKs Store Studio og hadde performance på Oslo Kunsthall i Bjørvika. Hun delte også ut The Annie Sprinkle Aphrodite Award for Sexual Service to the Community gitt av henne selv og International Sex Worker Foundation for Art, Culture and Education til ulike sexarbeidere, samt til kjønnsforskerne og -aktivistene Wencke Mühleisen og Dag Øistein Endsjø. Kvinnegruppa Ottar demonstrerte mot henne utenfor Oslo Kunsthall fordi de mente hun «står fram som en slags lykkelig hore».[3]

Utvalgt filmografi

rediger
  • 1975 Teenage Covergirl
  • 1975 Wild Pussycats
  • 1976 Bang Bang You Got It!
  • 1979 Jack 'n' Jill
  • 1981 Deep Inside Annie Sprinkle
  • 1982 Night on the Town
  • 1987 Rites of Passion
  • 1987 She Comes in Colors
  • 1992 War Is Menstrual Envy
  • 1995 Blue Vanities 220
  • 1999 Ecstasy In Entropy
  • 2005 Electra Elf: The Beginning Parts One & Two
  • 2005 The Keep
  • 2005 H.C.E.

Referanser

rediger
  1. ^ Guggenheim Fellows database, Guggenheim fellows ID annie-sprinkle, besøkt 11. mai 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.gf.org, besøkt 16. april 2021[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Sexgudinnen Annie SprinkleNRK.no, 15. oktober 2002.

Eksterne lenker

rediger