Anne Marie Helger

dansk skuespiller
Anne Marie Helger
Født13. februar 1946[1] (73 år)
Charlottenlund
Beskjeftigelse Skuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet Danmark

Anne Marie Helger, født 12. februar 1946 er en dansk skuespiller.

Hun var tilknyttet Jomfru Ane Teatret og har siden arbeidet med forskjellige cabareter og teatre som f.eks. Solvognen, og gjerne i roller med satirisk, provoserende og ikke minst politisk innhold.

Helger har bl.a. medvirket i TV-seriene Nana (TV-serie), Da Lotte blev usynlig, Kirsebærhaven 89 og julekalenderen Torvet. Hun er en aktiv deltager i den offentlige debatt, og fremstår som erklært venstreorientert, og en forkjemper for fristaden Christiania.

FilmografiRediger

  • Strømer – 1976
  • Nyt legetøj – 1977
  • Slægten – 1978
  • Johnny Larsen – 1979
  • Kniven i hjertet – 1981
  • Koks i kulissen – 1983
  • Sidste akt – 1987
  • Himmel og helvede – 1988
  • Viktor og Viktoria – 1993
  • De frigjorte – 1993
  • Cirkus Ildebrand – 1995
  • Fru Eilersen og Mehmet – 2006
  • Forbrydelsen – 2009

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger