Anne Marie Helger

dansk skuespiller

Anne Marie Helger (født 12. februar 1946) er en dansk skuespiller.

Anne Marie Helger
Født12. februar 1946[1][2] (75 år)
Charlottenlund[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Utmerkelser Robertprisen for årets kvinnelige birolle (1994)[3]Rediger på Wikidata
IMDbIMDb

Hun var tilknyttet Jomfru Ane Teatret og har siden arbeidet med forskjellige cabareter og teatre som f.eks. Solvognen, og gjerne i roller med satirisk, provoserende og ikke minst politisk innhold.

Helger har bl.a. medvirket i TV-seriene Nana (TV-serie), Da Lotte blev usynlig, Kirsebærhaven 89 og julekalenderen Torvet. Hun er en aktiv deltager i den offentlige debatt, og fremstår som erklært venstreorientert, og en forkjemper for fristaden Christiania.

FilmografiRediger

  • Strømer – 1976
  • Nyt legetøj – 1977
  • Slægten – 1978
  • Johnny Larsen – 1979
  • Kniven i hjertet – 1981
  • Koks i kulissen – 1983
  • Sidste akt – 1987
  • Himmel og helvede – 1988
  • Viktor og Viktoria – 1993
  • De frigjorte – 1993
  • Cirkus Ildebrand – 1995
  • Fru Eilersen og Mehmet – 2006
  • Forbrydelsen – 2009

ReferanserRediger

  1. ^ Filmdatabasen, DNF person-ID 2854, besøkt 8. juni 2020
  2. ^ a b Danskefilm.dk, danskefilm person ID 41, besøkt 8. juni 2020
  3. ^ Internet Movie Database, «Danish Film Awards (Robert). 1994 Awards», besøkt 8. juni 2020

Eksterne lenkerRediger