Anne Marie Helger

dansk skuespiller
Anne Marie Helger
Født12. februar 1946[1][2] (74 år)
Charlottenlund[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Utmerkelser Robertprisen for årets kvinnelige birolle (1994)[3]Rediger på Wikidata
IMDbIMDb

Anne Marie Helger (født 12. februar 1946) er en dansk skuespiller.

Hun var tilknyttet Jomfru Ane Teatret og har siden arbeidet med forskjellige cabareter og teatre som f.eks. Solvognen, og gjerne i roller med satirisk, provoserende og ikke minst politisk innhold.

Helger har bl.a. medvirket i TV-seriene Nana (TV-serie), Da Lotte blev usynlig, Kirsebærhaven 89 og julekalenderen Torvet. Hun er en aktiv deltager i den offentlige debatt, og fremstår som erklært venstreorientert, og en forkjemper for fristaden Christiania.

FilmografiRediger

  • Strømer – 1976
  • Nyt legetøj – 1977
  • Slægten – 1978
  • Johnny Larsen – 1979
  • Kniven i hjertet – 1981
  • Koks i kulissen – 1983
  • Sidste akt – 1987
  • Himmel og helvede – 1988
  • Viktor og Viktoria – 1993
  • De frigjorte – 1993
  • Cirkus Ildebrand – 1995
  • Fru Eilersen og Mehmet – 2006
  • Forbrydelsen – 2009

ReferanserRediger

  1. ^ Filmdatabasen, besøksdato 8. juni 2020, oppført som Anne Marie Helger, DNF person-ID 2854
  2. ^ a b Danskefilm.dk, besøksdato 8. juni 2020, oppført som Anne Marie Helger, danskefilm person ID 41
  3. ^ Internet Movie Database, «Danish Film Awards (Robert). 1994 Awards», besøksdato 8. juni 2020

Eksterne lenkerRediger