Anne-Lise Wang

norsk skuespiller
(Omdirigert fra Anne Lise Wang)

Anne-Lise Wang (født 3. mars 1920 i Kristiania, nåværende Oslo, død 20. mars 1967) var en norsk skuespiller.[2]

Anne-Lise Wang
Anne-Lise Wang.jpg
Født3. mars 1920[1]Rediger på Wikidata
Kristiania
Død20. mars 1967[1]Rediger på Wikidata (47 år)
Hammerfest
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Ektefelle Johan Henrik Wiers-Jenssen (1948–)[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Hun var engasjert ved Chat Noir og Det Nye Teater.[3] Wang medvirket også i syv langfilmer 1942-1958.[4]

Hun var datter av Fritz Wang (1888–1952) og Hertha Olsen (1891–1959). Anne-Lise Wang var fra 1948 gift med teaterlederen Johan Henrik Wiers-Jenssen i hans andre ekteskap.[5]

FilmografiRediger

Årstall Film Rolle
1958 Bustenskjold
1957 Fjols til fjells Mannekeng Mona Miller
1954 I moralens navn
1953 Brudebuketten Mannekeng
1947 Sankt Hans fest Emma Sørensen
1946 Et spøkelse forelsker seg
1942 Det æ'kke te å tru Vera

ReferanserRediger

  1. ^ a b c Norsk biografisk leksikon, nbl.snl.no
  2. ^ «Anne Lise Wang». Filmfront. Besøkt 12. juni 2016. 
  3. ^ «Anne Lise Wang». Sceneweb. Besøkt 12. juni 2016. 
  4. ^ «Anne Lise Wang». IMDb.com. Besøkt 12. juni 2016. 
  5. ^ Kvalvik, Bent. «Johan Henrik Wiers-Jenssen». Norsk biografisk leksikon. Besøkt 12. juni 2016. 

Eksterne lenkerRediger