Anna Jansson

Anna Jansson
Swedish writer Anna Jansson.jpg
Født13. februar 1958[1]Rediger på Wikidata (62 år)
VisbyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sykepleier, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Anna Maria Angelika Jansson (født 13. februar 1958 i VisbyGotland i Sverige) er en svensk forfatter.

Jansson er utdannet og jobber som sykepleier. Hun debuterte i 2000 med kriminalromanen Stum sitter guden, den første i en serie med polisassistent, senere kriminalinspektör Maria Wern i hovedrollen. Hun skriver også lettlest-bøker for barn.

Bøkene hennes er oversatt til åtte språk. Främmande fågel (2006), en nær-fremtids thriller og mysteriekrim lagt til et Sverige i unntakstilstand etter at et mutert fugleinfluensa-virus forårsaker epidemi og panikk, ble nominert til Glassnøkkelen 2007.

Utover sitt litterære forfatterskap skriver og foreleser Anna Jansson om etikk i sykepleien.

BibliografiRediger

  • Stum sitter guden (2000)
  • Alla de stillsamma döda (2001)
  • I stormen ska du dö – lettlestbok (2002)
  • Dömd för mord (2003)
  • Må döden sova (2002)
  • Silverkronan (2003)
  • Drömmar ur snö (2004)
  • Svart fjäril (2005)
  • Etiska dilemman i vården – sakprosa (2005) (sammen med Agneta Blom)
  • Främmande fågel (2006)
  • Etiska dilemman i vård och omvårdnad. Hur skulle du ha gjort? – sakprosa (2007) (sammen med Agneta Blom)
  • Pojke försvunnen (2007)
  • Inte ens det förflutna (2008)
  • Hantverkarsvett är dyrare än saffran – kåserier (2008)

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Oversetter Originaltittel Utgitt
I stormen skal du dø 2003 Bjørn Rudborg I stormen ska du dö 2002
Fremmed fugl 2006 Lene Stokseth Främmande fågel 2006

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD, Anna Jansson, 186377

Eksterne lenkerRediger