Åpne hovedmenyen

Marianne Elstad Olsen

norsk sanger
(Omdirigert fra Ann Tayler)
Marianne Elstad Olsen
Født23. april 1967 (52 år)
Lofoten
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver
Nasjonalitet Norge

Marianne Elstad Olsen (Artistnavn: Ann Tayler) (født 23. april 1967 i Lofoten, oppvokst og bosatt i Stavern) er en norsk sanger.

Melodi Grand PrixRediger

Olsen ble oppdaget av Arne Bendiksen i 1984 og utga promotionsingelen «Jeg gir meg aldri»/«Fuel to the Flame» (AB Records AB 007) samme år. I 1995 kom hun på tiendeplass i den norske finalen i Melodi Grand Prix med sangen «Kan ikke du?». Olsen kom på femteplass i den norske finalen i Melodi Grand Prix 1997 med sangen «Min egen Superstar».

FarmenRediger

Hun ble kjent etter å deltatt i den første runden av reality-tv-serien FarmenTV 2 i 2001. Samme år utga hun platen Come on, innen sjangeren countrypop med referanser til amerikanske artister som Shania Twain og Dixie Chicks. Uten å få særskilt presseomtale solgte den til gull, og endte med 22 000 eksemplarer solgte.[trenger referanse]

PlateutgivelserRediger

Olsens oppfølger var Home to Louisiana i 2003, og i desember samme år ble On the Road Again utgitt – den første i en rekke hvor Olsen tolket kjente countrylåter. Hun sang duett med Rune Rudberg på hans album Gone Country i 2004. Hun skriver mye av musikken sin selv og har også skrevet sanger til andre artister som Lasse Stefanz, Bo Göran Svensson, Rune Rudberg og The Boots Band.

I september 2008 utga hun sitt fjerde album, Let Your Momma Go hvor hun har skrevet 12 av i alt 13 låter. Kompet er spilt inn i Omnisound Studios i Nashville. Elstad Olsen selger en god del i Belgia, Frankrike og Canada.[1]

DiskografiRediger

Album
Singler/EP-er
  • Min egen superstar (1997)
  • Come On (2001)
  • There Goes My Heart (2002)
  • I Love You Because (2003)
  • The Greatest Gift of All (2008)
  • Let Your Momma Go (2008)
Deltar på

ReferanserRediger

  1. ^ Østlands-Posten 25. september 2008: Albrigtsen, Per: «Ann Tyler: Ingen snarveier til suksess». Side 27