Åpne hovedmenyen
Andreas Haukeland
TIX
Født12. april 1993 (26 år)
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
SjangerEDM
Aktive år2013 –
PlateselskapUniversal Norge

Andreas Haukeland (født 12. april 1993), mest kjent som TIX, er en norsk artist, produsent og låtskriver fra Bærum.[1] Han er mest kjent for å produsere kontroversielle russesanger og dokumentere livet sitt som millionær på Snapchat. TIX ble kjent med låten «Sjeiken 2015». Sangtekstene ble gjenstand for debatt i flere uker, mens TIX selv svarte på kritikken ved å legge ut en Snapchat-serie der han badet i penger.[2] Tix er også kjent for sine pannebånd, med en samling på over 100 bånd

Sommeren 2017 spilte TIX før Justin Bieber på Forus travbane i Stavanger.[3]

Utenom russemusikken er TIX signert som låtskriver i Los Angeles, hvor han blant annet har skrevet «Game Time» for Flo Rida og «Sweet But Psycho» for Ava Max.[4]

I 2019 deltok han også i den ellevte sesongen sesongen av den norske versjonen av Paradise Hotel.

DiskografiRediger

Singler

  • "Shotgun" (2018)
  • "Håper nissen har råd" (2018)
  • "Ulovlig" (2018)
  • "Snøstorm 2019" (2019)
  • "Jeg vil ikke leve" (2019)
  • "Neste sommer" (2019)

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Plateanmeldelse: Tix – «Dømt og berømt»». VG (norsk). Besøkt 21. april 2017. 
  2. ^ «Andreas Haukeland badet i penger på sosiale medier». www.budstikka.no. 15. februar 2016. Arkivert fra originalen 12. mai 2016. Besøkt 23. mai 2016. 
  3. ^ «Se bilder direkte fra Justin Biebers opptreden». Dagbladet.no (norsk). 7. juni 2017. Besøkt 19. januar 2018. 
  4. ^ «Tix fra russeharry til rap-eliten» (norsk). Besøkt 22. mai 2018.