Anders Piltz

Anders Piltz
Piltz-1.jpg
Født1943[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Far Constantin PiltzRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Lingvist, middelalderhistoriker, latinistRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Medlem av Kungliga Vitterhets Historie och Antikvitets AkademienRediger på Wikidata
Utmerkelser Kellgrenprisen (2006)Rediger på Wikidata

Anders Piltz (født 1943 i Ödeborg i Dalsland i Sverige) er en svensk katolsk prest. Han er også professor emeritus i latin ved Lunds universitet, og forfatter og oversetter.

Han studerte ved Uppsala universitet og senere også ved Det pavelige universitet San Tommaso d'Aquino (Angelicum) i Roma.

Bibliografi (utvalg)Rediger

  • 2005 - Tidsbilder: sextionio anteckningar
  • 2003 – Om Jesus Kristus: tio teser
  • 2002 – Morgonens nåd och nattens trofasthet: 201 andakter med bibliska meditationer
  • 2002 – En liten vägledning till att läsa Bibeln [Cordia]
  • 2000 – Honung ur klippan: från bibeltext till själaspis
  • 1999 – Se ansiktet: tjugofyra essäer inför inkarnationens mysterium
  • 1998 – Det gråtande djuret: människans mångtydighet i europeisk tradition
  • 1997 – Spåren i djupet: om det gudomliga ordets makt
  • 1995 – Som regnet och snön: ett kyrkoår
  • 1993 – Katolsk tro. Kort katolsk katekes: repetition av den kristna trons grunder
  • 1991 – Mellan ängel och best: människans värdighet och gåta i europeisk tradition
  • 1978 – Medeltidens lärda värld

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ NUKAT, NUKAT autoritetspost n2009132934
  2. ^ Catalogue of the Library of the Pontifical University of Saint Thomas Aquinas, Angelicum ID 96348
  3. ^ CONOR.SI, CONOR.SI-ID 143487331, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Svenske Litteraturbanken, Svenske Litteraturbankens forfatter-ID PiltzA, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenkerRediger