Alarga var en ideell organisasjon som hjalp selskaper og organisasjoner med «å tiltrekke, beholde og videreutvikle interkulturelle talenter».

Alarga
Stiftet2007
LandNorge
Nettstedweb.archive.org (no)

Alarga hadde et stipendprogram for interkulturelle masterstudenter i samarbeid med utvalgte bedrifter. Fra 2007 delte Alarga årlig ut et stipend på 100.000 norske kroner i samarbeid med partnerbedriftene til interkulturelle masterstudenter med fremragende akademiske resultater. Disse studentene hadde en merkompetanse i form av kjennskap til flere språk og innsikt i andre kulturer. Alarga gav norske bedrifter tilgang og mulighet til å håndplukke de beste før de forlot skolebenken.[1]

Stipendiatene mottok også et tilbud om internship og skriveplass fra sin partnerbedrift. Bedrifter som var med i progreammer var Orkla, Statoil, Telenor, Aker Solutions, Yara, Cermaq, PwC, DNB, Statkraft, Advokatfirmaet Selmer og Advokatfirmaet Thommessen.

Alarga delte ut de første stipendene i juli 2007. Navnet er i henhold til organisasjonen selv avledet fra latin og skal bety eller gi assosiasjon til «åpent hav» eller «reaching out».

Dilek Ayhan var daglig leder inntil hun ble statssekretær i 2013, og Erik Villum var styreleder.[2]

Referanser rediger

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 18. mars 2013. Besøkt 12. mars 2013.  Om Alarga på selskapets egne hjemmesider. Lest 12. mars 2012
  2. ^ Dropper lukrativt studentstipend. DN. Besøkt 28. april 2020.

Eksterne lenker rediger