A Fresh Start er en amerikansk stumfilm fra 1910.[1]

A Fresh Start
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1910
NasjonalitetUSA
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1910
Eksterne lenker

Handling rediger

Jim, en sjåfør, får sparken på grunn av hans manglende edruelighet. Pengeløs og ute av stand til å skaffe seg ny jobb, begynner han som landstryker og tar veien fart. Ved et hus ber han om mat, men får blankt avslag. Men lille Marie, hjemmets datter, kommer ham til hjelp og beordrer hovmesteren deres om å straks gi Jim det han trenger. Hun plukker også en blomst til ham fra hagen deres. Jim rusler inn i en nærliggende park, og setter seg på en benk for å nyte lunsjen sin.

Men når han skal skaffe seg alkohol, legger han merke til rosen som den lille jenta hadde gitt ham. Dette inspirerer ham til å reformere seg og bli en bedre person. Senere, når lille Marie besøker den samme parken sammen med foreldrene sine, blir hun snart ppdaget og gjenkjent av Jim. Men Jim legger også merke til at to ondskapsfulle menn som tilsynelatende også følger etter den lille jenta og foreldrene hennes. Jim bestemmer seg for å følge nøye med på handlingene til de mystiske mennene.

Jim oppdager at de har avtalt med en sjåfør om å kidnappe lille Marie og holde henne for å kreve løsepenger fra foreldrene hennes. Jim blir kvitt den andre sjåføren, og han forkler i den andre mannens mannens frakk, caps og briller venter han rolig på de to andre konspiratørene. Men når de to onde mennene kommer tilbake, etter å ha lokket Marie bort fra foreldrene hennes, gir de sjåføren av bilen en vei-beskrivelse om hvor de burde kjøre. Jim nikker rett og slett samtykkende og kjører raskt av gårde. Men han kjører i stedet til nærmeste politistasjon med dem.

Referanser rediger

Eksterne lenker rediger