Øyvind Skarbø

Øyvind Skarbø
Øyvind Skarbø Sentralen Oslo Jazzfestival (201103).jpg
Født9. april 1982 (38 år)
StrandaRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i Bergen, GriegakademietRediger på Wikidata
Beskjeftigelse KomponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet Norway
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentTrommer
Nettstedwww.oyvindskarbo.com

Øyvind Skarbø (født 9. april 1982 i Norge) er en norsk trommeslager og komponist, som vokste opp på Stranda og nå bor i Bergen.

Øyvind Skarbø (2013) i Aarhus
Foto Hreinn Gudlaugsson

BiographyRediger

Skarbø studerte trommer under Terje Isungset ved Griegakademiet, og har i tillegg gjennomført studier i norsk, cubansk og nigeriansk tradisjonsmusikk. Han er en ledende skikkelse på den norske improvisasjonsscenen, både som utøver og som leder av en rekke band. Hovedprosjektene til Skarbø er '1982' og 'Bly de Blyant' som har sluppet en serie med album på det norske plateselskapet Hubro, og han har nytt stor anerkjennelse i internasjonale media i tillegg til å motta Vossajazzprisen i 2016.[1] Skarbø har organisert 'Øyvind Jazzforum', en konsertserie for impromusikk, siden 2006.

HedersbevisningerRediger

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • 2011: Die, Allround Handwerker! (+3 dB SUB)

SamarbeidsprosjekterRediger

Med '1982' (Sigbjørn Apeland, Nils Økland)
Med 'Bly de Blyant' (Hilmar Jensson, Shahzad Ismaily)
  • 2013: ABC (Hubro)
  • 2014: Hindsight Bias (Hubro)
  • 2015: The Third Bly De Blyant Album (Hubro)
Med Håkon Kornstad
Med 'BMX' (Njål Ølnes, Per Jørgensen, Thomas T. Dahl)
  • 2010: Bergen Open (NorCD)
  • 2014: Rozel Point (Øyvind Jazzforum)
Med 'Honeyleap' (Fredrik Ljungkvist, Klas Nevrin, Per Zanussi)
  • 2013: Honeyleap (Øyvind Jazzforum)
Med 'Crab Is Crap' (Øyvind Hegg-Lunde)
Med 'Stian Around A Hill' (Ola Høyer, Stian Omenås og Svein Magnus Furu)
  • 2009: Lille Stille ‎(AIM Sound City)
  • 2011: Alle Skal Få ‎(Atterklang)
Med 'Klangkameratane' (Even Helte Hermansen, Øyvind Hegg-Lunde)
  • 2007: Klangkameratane (Øyvind Jazzforum)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Stige, Per Ove (20. mars 2016). «Øyvind Skarbø fekk Vossa Jazz-prisen». Sunnmørsposten. Besøkt 21. mars 2016. 
  2. ^ «Øyvind Skarbø». Diskografi. Discogs.com. Besøkt 21. mars 2016. 

Eksterne lenkerRediger