Øyvind Rimbereid

Øyvind Rimbereid (født 2. mai 1966 i Stavanger) er en norsk forfatter og lyriker. Rimbereid er utdannet cand. philol. fra Universitetet i Bergen med hovedfag i nordisk språk og litteratur.

Øyvind Rimbereid
Øyvind Rimbereid 1 @ Oslo bokfestival 2011.jpg
Født2. mai 1966[1][2]Rediger på Wikidata (55 år)
Stavanger[1][3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent[3], lyrikerRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i BergenRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
SpråkNorsk[4]
Utmerkelser Gyldendalprisen (2013), Doblougprisen (2010), Sult-prisen (2001), Brageprisen i åpen klasse (2008), Aschehougprisen (2017)[5]Rediger på Wikidata
Periode1993 -
DebutDet har begynt

Rimbereid ble i 2009 nominert til Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen Herbarium (2008), som også vant Brageprisen i åpen klasse for 2008. Tidligere har diktsamlingen Solaris korrigert blitt inkludert som den nyeste utgivelsen i én versjon av Norges litterære kanon, en liste over norsk litteraturs 25 viktigste verker, utarbeidet av en fagjury fra Norsk litteraturfestival.

BibliografiRediger

  • Det har begyntnoveller (1993)
  • Som solen vokserroman (1996)
  • Kommende år – noveller (1998)
  • Seine topografiar – dikt (2000)
  • Trådreiser – dikt (2001)
  • Solaris korrigert – dikt (2004)
  • Hvorfor ensomt leve – essays (2006)
  • Herbarium – dikt (2008)
  • Jimmen – dikt (2011)
  • Orgelsjøen – dikt (2013)
  • Lovene – lyrikk, Gyldendal (2015)
  • Lenis plassar. Et dikt – dikt (2017)
  • Hvit hare, grå hare, svart – dikt (2019)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b www.forfatterkatalogen.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.nrk.no[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 24. september 2019[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12431617c; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 12431617c.
  5. ^ www.gyldendal.no[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ «Aschehougprisen til Rimbereid». Gyldendal. Besøkt 8. september 2017. [død lenke]

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Thure Erik Lund
Vinner av Sult-prisen
Neste mottaker:
Trude Marstein
Forrige mottaker:
Per Petterson
Vinner av Kritikerprisen
Neste mottaker:
Thure Erik Lund
Forrige mottaker:
Thure Erik Lund
delt med Gunnhild Øyehaug
Norsk vinner av Doblougprisen
delt med Arild Stubhaug

Neste mottaker:
Knut Ødegård
delt med Beate Grimsrud
Forrige mottaker:
Vigdis Hjorth
Vinner av Kritikerprisen
Neste mottaker:
Ingvild H. Rishøi
Forrige mottaker:
Per Petterson
Vinner av Gyldendalprisen
Neste mottaker:
Rune Christiansen
Forrige mottaker:
Per Petterson
Vinner av Aschehougprisen
Neste mottaker:
Liv Køltzow