Øystein Ziener

Øystein Sagsveen Ziener (født 16. september 1957 i Vallset, død 10. november 1998) var en norsk forfatter og dikter. Siden han debuterte i 1992, skrev han en rekke bøker innen forskjellige genre, blant annet fire diktsamlinger og to billedbøker. Han arbeidet med litteraturforskning og virket som litteraturkritiker.

Øystein Ziener
Født16. september 1957[1][2]Rediger på Wikidata
Død10. november 1998[1][2]Rediger på Wikidata (41 år)
Beskjeftigelse Skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Han skrev for det meste på nynorsk, men også en del på bokmål.

Utvalgt bibliografiRediger

DiktsamlingerRediger

  • Fanga. Fanga i flukta (1992)
  • Herfrå tel evigheta (1993)
  • Mellom munnen: Mannen (1995)
  • Dikt av en radbrekt dame (1996)

RomanerRediger

  • Sykkelstativet, og jeg (1997)

DokumentarerRediger

  • Homoseksualitet? Homotekstualitet? Drift og skrift i Herman Bangs forfatterskap (2001)

ReferanserRediger

  1. ^ a b digitalarkivet.arkivverket.no
  2. ^ a b Store norske leksikon, oppført som Øystein S. Ziener, Store norske leksikon-ID Øystein_S._Ziener

Eksterne lenkerRediger