Øystein Ziener

Øystein Ziener
Født16. september 1957[1][2]Rediger på Wikidata
Død10. november 1998[1][2]Rediger på Wikidata (41 år)
Beskjeftigelse Skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Øystein Sagsveen Ziener (født 16. september 1957 i Vallset, død 10. november 1998) var en norsk forfatter og dikter. Siden han debuterte i 1992, skrev han en rekke bøker innen forskjellige genre, blant annet fire diktsamlinger og to billedbøker. Han arbeidet med litteraturforskning og virket som litteraturkritiker.

Han skrev for det meste på nynorsk, men også en del på bokmål.

Utvalgt bibliografiRediger

DiktsamlingerRediger

  • Fanga. Fanga i flukta (1992)
  • Herfrå tel evigheta (1993)
  • Mellom munnen: Mannen (1995)
  • Dikt av en radbrekt dame (1996)

RomanerRediger

  • Sykkelstativet, og jeg (1997)

DokumentarerRediger

  • Homoseksualitet? Homotekstualitet? Drift og skrift i Herman Bangs forfatterskap (2001)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger