Øystein Morten

Øystein Morten
Født22. mai 1973Rediger på Wikidata (47 år)
Beskjeftigelse Forfatter, religionshistorikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Øystein Morten (født 22. mai 1973) er en norsk religionshistoriker og sakprosaforfatter.

Han tok hovedfag om religionsvitenskapens metafysikk i år 2000.[1] Han har tidligere vært distriktskonservator i Vest-Telemark og utgav i 2008 boka Stavkyrkja i Eidsborg. Ein biografi. Han har skrevet bøker om de norske kongene Olav den hellige, Sigurd Jorsalfare og Magnus den gode.[2]

BibliografiRediger

  • 2017: Vikingtidens utbrudd (norsk). Forord, Sagabok.
  • 2017: Norske ødegårder. Historien om stedene vi forlot. Sakprosa, Vigmostad & Bjørke.
  • 2014: Jakten på Sigurd Jorsalfare (norsk). Spartacus. ISBN 9788243008441.
  • 2013: Jakten på Olav den Hellige (norsk). Spartacus. ISBN 9788243005655.
  • 2011: Magnus den gode (norsk). Saga bok. ISBN 9788243005822.
  • 2008: Stavkyrkja i Eidsborg. Ein biografi.

ReferanserRediger

  1. ^ Øystein Morten Religionsvitenskapens metafysikk : forklaringer av religion sett i lys av Ludwig Wittgensteins sen-filosofi Hovedoppgave - Universitetet i Oslo, 2000
  2. ^ spartacus.no Forlagets forfatterpresentasjon av Øystein Morten

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger