Óli Dahl

Óli Dahl (født 26. juni 1915 i Funningur, død 30. oktober 1992) var en færøysk lærer, redaktør og forfatter.

Óli Dahl
Født26. juni 1915Rediger på Wikidata
Død30. oktober 1992Rediger på Wikidata (77 år)
Beskjeftigelse LyrikerRediger på Wikidata

Han var utdannet lærer fra Føroya Læraraskúli fra 1938, og var lærer i Gjógv, Elduvík, Funningsfjørður, Viðareiði og Klaksvík 19531982. Han var redaktør i Norðlýsið 19621974. Dahl skrev dikt, barnebøker, noveller og en roman. Han dro ofte inn færøysk historie og tradisjoner inn i sin prosa.

Han ble tildelt Tórshavn byråds barnebokpris (Barnabókheiðursløn Tórshavnar Býráðs) i 1979.

BibliografiRediger

  • 1960Landnám, dikt
  • 1966Hví?, noveller
  • 1970Jólamaðurin sigur børnunum frá, noveller
  • 19741975Vit fara upp á gólv, samling, 4 bind
  • 1975Fjallabrúður, dikt
  • 1976Við abba á floti, barnebok
  • 1977Við gubba at kasta nót, barnebok
  • 1977Við ommu til neytar, barnebok
  • 1978Við mammu í torvi, barnebok
  • 1978Við »Núpi« á Munkagrunninum, barnebok
  • 1980Til bjarga, barnebok
  • 1983Til látra, barnebok
  • 1988Dælt er manni vitandi orð, roman

Eksterne lenkerRediger