Åssiden kirke er en arbeidskirke fra 1967 i Drammen kommune i Buskerud. Den er en del av Den norske kirke og hører til Drammen prosti i Tunsberg bispedømme.

Åssiden kirke
OmrådeDrammen
BispedømmeTunsberg bispedømme
Byggeår1967
KirkegårdÅssiden kirkegård
Arkitektur
ArkitektHarald Hille og Odd Østbye
TeknikkMur
ByggematerialeTeglstein
TårnFrittstående, firesidet klokketårn, nord- og sydmuren bærer et tønnehvelv som er tekket med kobber. Øst- og vestmurene er trukket noe tilbake i forhold til de to andre murene og avsluttes i høyde med tønnehvelvets vederlag, slik at klokkestuen åpner seg mot øst og vest. Tårnet er plassert syd for inngangen til kirkerommet.
Beliggenhet
Kart
Åssiden kirke
59°45′16″N 10°08′35″Ø
Åssiden kirke på Commons

Byggverket er i rød murstein og har 350 plasser. Kirken er inndelt i kirkesal, ungdomsrom, menighetssal, 2 kjøkken, kontorer, barnehage og seniorsenter med servering. Ved inngangspartiet til kirken står det et frittstående klokketårn med tre klokker levert av Olsen Nauen klokkestøperi med innskriftene: «Av Guds nåde», «Til Guds ære» og «Evig glade skal vi være». I 1987 ble kirken utvidet for å bygge et eldresenter i forbindelse med kirken.

Det er ikke kirkegård ved kirken, men Åssiden gravlund er 1700 meter unna. I 1997 fikk Drammen kirkelige fellesråd den gamle tømmerkirken som den gang sto i Rømers vei av den katolske kirke i Drammen, St. Laurentius som skulle bygge nytt på tomten.[1]

Referanser rediger

  1. ^ «Om Åssiden kirke». Åssiden menighet. Besøkt 5. november 2021. 

Eksterne lenker rediger