Åpne hovedmenyen
Åse-Marie Nesse
Født29. april 1934
Norge
Død13. juli 2001 (67 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Språkforsker, oversetter, skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser

Åse-Marie Nesse (født 29. april 1934 i Klepp, død 13. juli 2001) var en norsk lyriker, forfatter og oversetter. Nesse var ansatt som førsteamanuensis i tysk litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun vant en rekke priser, for egne verker såvel som for oversettelse og gjendiktning. Allerede før hun debuterte med diktsamlingen Av hav er du komen i 1970 hadde hun gjort seg bemerket som gjendikter. Som lyriker nådde hun et stort publikum, og ble blant annet belønnet med Ønskediktprisen. Hun var blant annet leder for Norsk PEN og medlem av Den norske forfatterforeningens litterære råd.

Innhold

BibliografiRediger

  • Av hav er du komen – dikt (1970)
  • Til ord skal du bli – dikt (1973)
  • Solstein – dikt (1976)
  • Nomadesongar – dikt (1978)
  • Mexico-Lexico – barnebok (1978)
  • Vinterhuset – dikt (1981)
  • Aztekerkongen Moctezuma – barnebok (1982)
  • Eg tenner eit fyrlysx dikt i utvalg 1970-1983 (1983)
  • Narren og sorga – fabel (1984)
  • Lysår – dikt (1985)
  • Men du syng, Irina – dikt (1986)
  • Johannes-pasjonar – dikt (1987)
  • Hafrsfjordspelet – skuespill (1987)
  • Levande tid – dikt (1989)
  • Vandrestjerner – dikt (1992)
  • For bare livet – dikt (1997)
  • En cello i Sarajevo – artikler (1997)
  • Kvinnfolkvise – musikkstykke (1997) (sammen med Christian Killengreen)
  • Primstav – dikt (1998)
  • Dikt i samling – dikt 1999)
  • Den tredje porten – dikt (2000)
  • Artiklar i samling – (2001)

Gjendiktninger, oversettelserRediger

Priser og utmerkelserRediger

Eksterne lenkerRediger