Wikipedia:Underprosjekter/Organismer

Noen wikipediabrukere har gått sammen i et prosjekt for å skrive artikler om ett spesielt emne og standardisere utformingen på disse. Denne siden og dens undersider inneholder deres ideer og forslag. Hvis du har noen spørsmål, eller ideér er du velkommen til å bruke diskusjonssiden.

Dette er ett wikipediaprosjekt om organismer. En organisme er et levende vesen; et individ av eller en representant for en biologisk art.

Formål rediger

Dette prosjektet har utarbeidet den utfyllende stilmanualen om organismer. Den kan gi deg gode råd hvis du ønsker å bidra. Det virker litt stille her på prosjektsiden, men det er bare fordi bidragsyterne er rundt å forbedrer artikler om organismer.

Bidragsytere rediger

Hvem kan redigere og skrive artikler? rediger

Alle kan skrive artikler om organismer. Det er ønskelig at alle lærer seg litt om hvordan ting gjøres, og forsøker å samarbeide om å forbedre artiklene under prosjektet. Første møte med wikipedia kan være litt overveldende, så du trenger ikke å føle at du må gjøre alt riktig fra starten av. Du er velkommen til å bidra med eller uten erfaring. Hvis du syns at retningslinjene som skisseres i stilmanualen er litt innviklete, så kan du overse dem, spørre om hjelp her, eller rett og slett prøve deg fram. Hvis du er usikker på om taksonomien stemmer kan du skrive {{Taksopprydning}} nederst i artikkelen over kategoriene. Da kan andre med litt mer fagkunnskap eller erfaring gå over artikkelen på et senere tidspunkt.

Struktur rediger

Det er utviklet en anbefaling for artikler om organismer. Følg tipsene som står der, og ta opp eventuelle spørsmål på den tilhørende diskusjonssiden.

Infobokser rediger

Prosjektets infobokser kalles også taksoboks. Det bør brukes taksobokser i alle artikler om enkeltarter og grupper av organismer. Lenken i forrige setning fører til en utfyllende forklaring på hvordan de forskjellige taksoboksene kan brukes.

Malen {{Taksopprydning}} gjør det mye enklere å spore opp artikler om organismer som trenger å jobbes med.

Arbeidsoppgaver rediger