Wikipedia:Ignorer alle regler

Denne siden er et utkast til en offisiell retningslinje på Wikipedia. Det er fritt fram for redigering av siden, men det anbefales at endringer beskrives på diskusjonssiden, og at omfattende endringer diskuteres der før de gjøres slik at andre lettere kan følge prosessen.

Dersom anbefalinger eller retningslinjer hindrer deg fra å forbedre Wikipedia, ignorer dem. Det viktigste er at vi skriver en bra encyklopedi sammen, ikke at vi følger alle anbefalinger til punkt og prikke. Men glem ikke at det er ekstremt viktig at andre er enig med deg at det er riktig å ignorere reglene som ellers ville ha gjeldt.

Det er umulig å forutse absolutt alle virkningene til regeler man skriver ned, så tilfeller hvor en regel forsåvidt skal gjelde, men heller motvirker enn medvirker til et bedre oppslagsverk, kan lett forekomme. Bruk sunn fornuft, følg ånden bak regelen fremfor ordene selv, og kanskje til og med vær med på å endre ordlyden til reglene så de blir tydeligere for andre i fremtiden. Vær djerv, men bruk konsensus som retningslinje.

Se også rediger