Vesle Hjerkinn landskapsvernområde

Landskapsvernområde (Naturbase VV00002232)

Vesle Hjerkinn landskapsvernområde ligger nord og øst i Dovre kommune i Innlandet fylke. Parken ble opprettet i 2003[1] og dekker et område på 12,9 km². Verneområdet ligger sør for E6 over Dovrefjell og grenser mot Dovre nasjonalpark i sør. Området bidrar til å binde sammen de store nasjonalparkene Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og Dovre nasjonalpark og Rondane nasjonalpark til et nærmest sammenhengende stort verneområde fra Sunndalsfjella i nordvest til Ringebufjellet i sørøst.

Vesle Hjerkinn landskapsvernområde
LandNorge
Ligger iDovre
OmrådeInnlandet
Nærmeste bosetningDombås
Areal12,9 km²
Opprettet2003
Kart
Vesle Hjerkinn landskapsvernområde
62°11′22″N 9°34′12″Ø

Området har et særpreget og vakkert natur- og kulturlandskap med stort biologisk mangfold og er en del av et stort, sammenhengende fjellområde, med en del av den siste gjenværende bestand av Nord-Europas ville fjellrein. Det er også verneverdige geologiske forekomster og landskapsformer i området. Allmennheten skal ha anledning til naturopplevelse gjennom utøving av tradisjonelt og enkelt friluftsliv med liten grad av teknisk tilrettelegging.

Forvaltning og bruk av området rediger

Området forvaltes av Rondane–Dovre nasjonalparkstyre.

Informasjon om parken gis fra nasjonalparksenter-nettverket Nasjonalparker, som har informasjonssentre i Dombås, Folldal, Kvikne og Sunndal. Nettverket dekker også Rondane og Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalparker.

Referanser rediger

Kilder rediger

Eksterne lenker rediger