Norsk Vann

Norsk interesseorganisasjon

Norsk Vann BA (tidligere NORVAR BA) er en ikke-kommersiell interesseorganisasjon for vannbransjen i Norge. Norsk Vanns medlemmer er kommunene, kommunalt eide selskaper, kommunenes driftsassistanser og noen private samvirkevannverk, som sørger for de viktige vann- og avløpstjenestene til innbyggere og næringsliv. Norsk Vann representerer ca. 370 kommuner med ca. 95 % av landets innbyggere.[trenger referanse] Også andre virksomheter i vannbransjen, som rådgiverfirmaer, produsenter/leverandører, entreprenører, forsknings- og undervisningsinstitusjoner m.v., kan bli tilknyttede medlemmer i Norsk Vann, som del av det faglige fellesskapet.

Norsk Vann
Org.formSelskap med begrenset ansvar
Org.nummer986273026
Stiftet17. september 2003
LandNorge
HovedkontorHamar
AdresseVangsvegen 143
Nettstednorskvann.no

Norsk Vann skal bidra til å oppfylle visjonen om rent vann ved å sikre vannbransjen funksjonelle rammevilkår og legge til rette for kunnskapsutvikling og kunnskapsdeling.[trenger referanse] Norsk Vann har hovedkontor på Hamar og avdelingskontor i Oslo.

Thomas Breen er organisasjonens direktør og Anna Maria Aursund er styreleder. Virksomheten finansieres i hovedsak gjennom kontingenter fra medlemmene.[trenger referanse]

Norsk Vann arbeider for å[trenger referanse]

  • Synliggjøre vannbransjens status og utfordringer
  • Påvirke til hensiktsmessige rammebetingelser for vannbransjen
  • Forbedre vann- og avløpstjenestene gjennom benchmarking og kompetanseutvikling
  • Forbedre utdanningssystemet og øke rekrutteringen

Eksterne lenker rediger