Norsk Tollerforbund

Norsk Tollerforbund er et fagforbund for tilsatte i Tolletaten og ble etablert 1. januar 1980 etter en sammenslutning av to tidligere forbund. Forbundet har ca. 1600 medlemmer og organiserer de fleste av etatens tjenestemenn over hele landet. Norsk Tollerforbund er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund og YS-Stat.

Norsk Tollerforbund er bygget opp med et sentralstyre på syv medlemmer som velges på forbundets landsmøte, som avholdes hvert tredje år. Forbundet består for tiden av syv lokalforeninger, som er bindeleddet mellom medlemmene og forbundets sentrale ledelse. Lokalforeningslederne og 1-2 representanter fra hver av lokalforeningene, samt sentralstyret utgjør landsstyret, og samles 1–2 ganger i året.

NT har sentralt tre tillitsvalgte på heltid som alle arbeider ved forbundskontoret. Disse er forbundsleder, 1. nestleder og politisk rådgiver. I tillegg er kasserer, fondsformann og redaktør/nettredaktør knyttet til forbundskontoret på deltid.

Forbundets leder per 2011 er Fredrik Støtvig.

Forbundet utgir medlemsbladet Norsk Tollblad, som utgis normalt seks ganger pr år med et opplag på 2 250 eksemplarer. Bladet publiseres også på forbundets nettsider, NT Nett.

Eksterne lenker rediger