Handelsbladet FK

norsk fagblad

Handelsbladet FK var et fagblad for dagligvarebransjen. Bladet utkom første gang 21. januar 1960 under navnet Fritt Kjøpmannskap. Det ble utgitt av Norges Colonialgrossisters Forbund (NCF).

Bladet dekket nyheter, trender og fagstoff for dagligvarebransjen, og var uavhengig av kjeder og leverandører. Leserne var ledere i butikk, medarbeidere hos kjeder, grossister og industribedrifter og andre med tilknytning til dagligvarebransjen. Handelsbladet FK fikk Fagpresseprisen som Årets fagblad i 2007.

Avisen utkom ukentlig på papir, med opphold i juli, i et opplag på ca. 17000. Siden 19. mai 2005 kom den også ut som e-avis. Nettavisen ble oppdaterer daglig. Handelsbladet FK leverte også daglige e-post-nyheter.

I 2013 ble Handelsbladet FK solgt til mediehuset Medier og Ledelse. To år senere kjøpte forlaget også den konkurrerende avisen Dagligvarehandelen, og valgte å videreføre sistnevnte tittel. Navnet Handelsbladet FK er dermed historie, men lever videre i Dagligvarehandelen. Da de to avisene ble fusjonert, tok man med seg det man anså som de beste trekkene i de to publikasjonene og videreførte disse i «nye» Dagligvarehandelen.

Se også rediger

Eksterne lenker rediger