Garden Route er en strekning langs den sørlige kysten av Sør-Afrika i provinsen Western Cape. Den strekker seg fra Mossel Bay til Storms River langs N2. Den inkluderer byer som Mossel Bay, George, Knysna, Oudtshoorn, Plettenberg Bay og Nature's Valley.

Området har et maritim klima med moderat varme somre og milde til kjølige vintre. Det er et områdene med mest nedbør i Sør–Afrika. Mest nedbør kommer i vintermånedene med de fuktige sjøvindene fra Indiahavet.

Garden Route ligger mellom fjellene Outeniqua og Tsitsikamma i nord og Indiahavet i sør. Skogene i fjellene har en unik blanding av Kapps Fynbos og tempererte skoger, og de gir turmuligheter og aktiviteter for økoturisme. Det finnes nesten 300 forskjellige fuglearter her.

Ti naturreservater finnes i området i tillegg til noen unike marine reservater hvor de finnes korallrev, delfiner, seler og en mengde andre havarter. Forskjellige bukter langs Garden Route er ynglested for den truede sørkaper som kommer dit for å kalve om vinteren og våren (juli til desember).

Selv om den populære utforskingen av Garden Route foregår per bil, er det også stedet for det siste gjenværende passasjerdamptoget, Outeniqua Choo Tjoe.