Morgendagpartiet (arabisk:حزب الغد Hizb al-Ghad eller al-ghad) er et politisk parti i Egypt som ble offisielt godkjent i oktober 2004. Al-ghad er et liberalt sentrumsparti som arbeider for å utvide den politiske deltakelsen og for fredelig maktskifte.

El-Ghad
LandEgypt
Leder(e)Moussa Mostafa Moussa
Grunnlagt2004
HovedkvarterKairo
IdeologiSekularisme liberalisme liberalt demokrati reformisme
Politisk posisjonSentrum
Nettstedwww.elghad.com

Partiet har noen representanter i det egyptiske parlamentet (maglis al-shaab, folkeforsamlingen). Det har ingen representanter i det egyptiske overhuset, (Maglis al-shura, rådgivningsforsamlingen) og boikottet valgene til overhuset våren 2007.

Ved det første landsmøte som ble holdt i oktober 2004 ble Ayman Nour, et parlamentsmedlem og praktiserende advokat valgt til partileder. Partiet ble grunnlagt av tidligere medlemmer av partiet wafd. Det ble opprettet for å representere et liberalt demokratisk perspektiv med fokus på menneskerettighetsspørsmål. Partiformannen ble fengslet 24. desember 2005, men fortsetter formelt som partiformann.

Aktiviteter rediger

Partiet har langt færre medlemmer enn de andre offisielle egyptiske partiene, men tiltrekker seg unge aktivister og ser på seg selv som en del av den egyptiske demokratibevegelsen. I Kairo arrangerer unge medlemmer og sympatisører ofte mindre punktmarkeringer der de blant annet krever løslatelse av Ayman Nour. Mange av de yngre medlemmene er også aktive i demokratibevegelsen kifaya, selv om partiet deltok i presidentvalget i 2005, som demokratibevegelsen aktivt boikottet.

Eksterne lenker rediger