Eirik Fedje (født 1991) er en tidligere norsk fotball- og sandfotballspiller. Fedje var målvakt på det norske herrelandslaget i sandfotball.

Eirik Fedje
Født4. feb. 1991Rediger på Wikidata (33 år)
Lærdal (Sogn og Fjordane)
BeskjeftigelseFotballspiller, politiker Rediger på Wikidata
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Eirik Fedje ble i 2023 valgt som leder i LO Asker og Bærum.[trenger referanse]

Han er fagpolitisk kandidat til kommune- og fylkestingsvalget i 2023, for Bærum Arbeiderparti.[trenger referanse]

Han startet sin karriere for Sogndal Fotball. I 2007 gikk han til FC Lyn Oslo, hvor han var en del av klubbens rekruttlag. Han kombinerte spill i Lyn med studier på Norges Toppidrettsgymnas.Etter FC Lyn Oslos konkurs returnerte han til moderklubben Sogndal Fotball. Våren 2010 spilte han for Kongsvinger, som på det tidspunktet spilte i Tippeligaen. I sin siste kamp for klubben, høsten 2010, fikk han rødt kort i en 3. divisjonskamp for Kongsvinger 2 mot Sander. Etter et kort treningsopphold i Asker Fotball var Fedje nær overgang til IK Start og lavere divisjoner i det engelske seriesystemet, men valgte han å satse på sandfotball, og var målvakt for det norske landslaget i sandfotball.

Etter han la opp som aktiv utøver var han en del av Ronny Deilas støtteapparat som oppmann og assisterende materialforvalter i Vålerenga Fotball, sesongen 2017.[trenger referanse]

Eirik er per 2023 leder av LO Asker og Bærum samt en engasjert lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Bærum. Han er kjent for sitt arbeid med å representere arbeidstakernes interesser og deltar jevnlig offentlig debatt, for å snakke om viktige spørsmål knyttet til arbeidslivet.

Eksterne lenker rediger