Bondo var et av Kenyas 71 administrative distrikter, og ligger i den tidligere provinsen Nyanza. I 1999 hadde distriktet 238 780 innbyggere, og arealet er på 987 km².[1] Hovedstaden er Bondo. Distriktet ble opprettet i 1998, ut fra sørlige deler av Siaya-distriktet.

Blant innbyggerne er språkene engelsk og swahili de største, mens den overveiende religionen er kristendom. Den største etniske gruppen i området er luoene.

Distriktet er blant de fattigste i Kenya, og 60 % av befolkningen lever under fattigdomsgrensen. Mens fiskeri utgjør en vesentlig inntektskilde for landsbyene lands Victoriasjøens bredder, livnærer en stor del av befolkningen seg ved subsistenslandbruk. Umoderne landbruksmetoder, næringsfattig jord og uregelmessig nedbør fører til at de små jordbrukene ikke er nok til å brødfø en familie. Familiene er derfor avhengige av å skaffe ekstrainntekter ved småhandel og løsarbeide. Mange barn bidrar til familiens økonomi fremfor å gå på skole.

Grunnvannsressursene i Bondo er små, og i flere områder er det ikke mulig å etablere brønner. Befolkningen er derfor avhengig av vann fra Victoriasjøen, små vannløp og regnvann som oppsamles i vannhull. Dette er ofte forurenset vann, hvilket utgjør en vesentlig sunnhetsrisiko.

Av alvorlige sykdommer er hiv/aids, malaria, diaré og ånderettssykdommer mest utbredt. Klinikkene i området er få, generelt underbemannet med utilstrekkelig utdannet personale og det er mangel på medisin og utstyr.

Referanser rediger

  1. ^ «Districts of Kenya» (engelsk). Statoids. 2005. 

Eksterne lenker rediger