Ateuchini er en gruppe av biller som hører til familien skarabider (Scarabaeidae). Disse billene har larver som utvikler seg i møkk som de graver ned.

Ateuchini
Nomenklatur
Ateuchini
Montreuil, 1998
Hører til
skarabider (Scarabaeidae), Skarabider (Scarabaeoidea), Polyphaga,
biller,
insekter
Økologi
Antall arter: 350, ikke i Europa
Habitat: mest på åpen mark
Utbredelse: Amerika, Afrika
Inndelt i
  • se systematisk inndeling

Utseende rediger

Små til middelsstore, blanke, oftest svarte skarabider. Medlemmene i gruppen Scatimina har rader av lyse børster på pronotum og dekkvingene.

Levevis rediger

Larvene lever av møkk som de voksne billene har gravd ned.

Utbredelse rediger

Gruppen lever hovedsakelig i den Nye verden, de fleste av artene lever i mellom- og Sør-Amerika, noen nord til det sørligste USA. Gruppen er også representert med den slektene Coptorhina og Pedaria i Afrika og med slekten Demarziella i Australia. Den ene fossile arten som kjennes er imidlertid fra Frankrike, dette viser (om plasseringen er korrekt) at gruppen tidligere har hatt en videre utbredelse.

Systematisk inndeling rediger

Noen slekter som ble plassert her av Montreuil (1998) ble overført til Canthonini og Coprini av Vaz-de-Mello (2008). Artstallene følger [1].

Treliste

Kilder rediger

  • Vaz-de-Mello, F.Z., 2008: Synopsis of the new subtribe Scatimina (Coleoptera: Scarabaeidae: Scarabaeinae: Ateuchini), with descriptions of twelve new genera and review of Genieridium, new genus. Zootaxa, 1955: 1-75. Sammendrag og utdrag

Eksterne lenker rediger