Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

amerikansk film fra 2004

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy er en amerikansk komedie fra 2004. Filmen er regissert av Adam McKay, og har Will Ferrell og Christina Applegate i hovedrollene. Ferrell og McKay har også skrevet manuset.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2004
Prod.landUSA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAdam McKay
ProdusentJudd Apatow
ManusforfatterWill Ferrell
Adam McKay
MusikkAlex Wurman
SjeffotografThomas E. Ackerman
KlippBrent White
Foran kamera
MedvirkendeWill Ferrell
Christina Applegate
Paul Rudd
Steve Carell
David Koechner
Fred Willard
Luke Wilson
Ben Stiller
Vince Vaughn
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapDreamWorks
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

I 2013 kom en oppfølger: Anchorman: The Legend Continues.

Handling rediger

Ron Burgundy (Will Ferrell) er det mest populære og mest brukte nyhetsankeret i San Diego på 70-tallet. Men når ambisiøse Veronica Corningstone (Christina Applegate) ankommer TV-kanalen, forandrer alt seg. Ron sier seg fornøyd med det - så lenge hun holder seg til "kvinnelig" stoff, som moteshow og matlaging. Men Veronica er slett ikke innstilt på å gjøre det, og bestemmer seg for å ta plassen til Ron som oppleser. De vet begge at det ikke er plass til å dele rampelyset med den andre, og dermed starter en hard, bitter kamp for å vinne produsentenes og seernes gunst.

Rolleliste rediger

Oppfølger rediger

Det er bestemt at det blir laget en oppfølger, Anchorman 2, som kommer i 2013. Norsk premiere er foreløpig oppsatt til 28. februar 2014. Ferrell, Applegate, Rudd, Carell, Wilson og Koechner gjentar alle rollene sine, og McKay returnerer som regissør. I tillegg er kjente navn som Harrison Ford, Nicole Kidman, James Marsden, Kristen Wiig og Greg Kinnear alle hentet inn for å spille andre roller.

Trivia rediger

Eksterne lenker rediger